ΡεπορτάζΑρχείο

Τουρίστες κατέγραφαν την σκισμένη σημαία της Ε.Ε. στο Ναύπλιο

Το χθεσινό περιστατικό όπου μπροστά στο δημαρχείο Ναυπλίου, διαδηλωτής ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν το μοναδικό «ψεγάδι» σε μία κατά τ’ άλλα ειρηνική και πολιτισμένη διαδήλωση. Αφού η σημαία έπεσε από τον ιστό, άλλοι διαδηλωτές την έσκισαν και την άφησαν στο έδαφος.

Την ώρα εκείνη οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει ακολουθώντας την πορεία που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους του Ναυπλίου, αλλά στο σημείο που είναι από τα κεντρικότερα της πόλης υπήρχαν και κάποιοι τουρίστες, καθώς στο λιμάνι από το πρωί είχε καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica, κυρίως με γαλλόφωνους επιβάτες.

Οι τουρίστες κοιτούσαν σαστισμένοι και απορημένοι την φάση και ένας τουλάχιστον από αυτούς δεν παρέλειψε να την καταγράψει, ενώ δεν ξέρουμε τι έγινε αργότερα, αφού η σημαία παρέμεινε στο έδαφος για άγνωστο χρονικό διάστημα μετά και το πέρας της διαδήλωσης.
 

Δεν ξέρουμε αν οι ξένοι επισκέπτες ένιωσαν αφιλόξενα λόγω αυτού του περιστατικού ή τι θα μεταφέρουν για την εμπειρία που έζησαν όταν επιστρέψουν στις χώρες τους, σίγουρα όμως οι εικόνες αυτές θα ταξίδεψαν στο εξωτερικό, προκαλώντας ίσως όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια.

Σίγουρα με το κάψιμο μίας σημαίας δεν λύνουμε προβλήματα αλλά βγάζουμε απωθημένα, και ίσως ο εχθρός να μην είναι τελικά και τόσο μακριά μας. Τι να κάνουμε όμως, ας όψεται η παρόρμηση της στιγμής…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Η ΣΗΜΑΙΑ