ΆρθροΑρχείο

Η αριστερά ιδεοληψία και η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε καταστροφή

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ριζοσπαστική αριστερά και ο αριστερός πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, πρώην κομμουνιστής, αφού κέρδισε δύο φορές τις εκλογές με υπερβολικές και ανεφάρμοστες εξαγγελίες και υποσχέσεις, ιδιαίτερα υπέρ των ασθενέστερων λαϊκών στρωμάτων και με κατηγορίες για τους έχοντες, πράττει εντελώς τα αντίθετα που θίγουν την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και πρώτιστα τους περισσότερους οικονομικά αδύναμους.

Δημιουργεί φανταστικούς εχθρούς για να καλύψει την ανικανότητα του και καταφέρεται εναντίον υποτιθέμενων οικονομικών συμφερόντων εγχώριων και ευρωπαϊκών που τον εμποδίζουν να κυβερνήσει, ενώ την ίδια στιγμή ζητιανεύει για να πάρει οικονομική βοήθεια από τους πιστωτές.

Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ» ΚΑΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ

Έκλεισε τις τράπεζες – έφερε τα capital controls, οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν, οι αναγκαίες επενδύσεις δεν έρχονται και οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε κλείσιμο. Το 2015 υπολογίζεται ότι έκλεισαν 60.000 περίπου και χάθηκαν πάνω από 140.000 θέσεις εργασίας.

Μειώνονται τα κοινωνικά επιδόματα, μειώνεται ο αριθμός των δικαιούχων ακόμη και για το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώνονται οι συντάξεις και αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές και οι φορολογικοί συντελεστές. Οι πολίτες αδυνατούν πλέον να πληρώσουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και άλλες υποχρεώσεις. Το 2015 αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές εισφορές κατά 14 δισ. ευρώ!

Πήραν όλα τα αποθεματικά των ταμείων, Δήμων, Περιφερειών, Οργανισμών, Νοσοκομείων κ.λ.π. για να πληρώσουν τις συντάξεις και τους μισθούς. Ξέχασαν όμως τον 13ο μισθό, το αφορολόγητο των 12.000, και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Πρώτη φορά στήθηκε ο κόσμος στις ουρές των τραπεζών για να πάρει λίγα χρήματα από τα λίγα δικά του που του απέμειναν για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες και τώρα θα στηθεί στις ουρές των δικαστηρίων, για μην χάσει το σπίτι του από τα κόκκινα δάνεια που θα πέσουν στα χέρια των κορακιών με τη σφραγίδα των αριστερών πονόψυχων !

Παραχωρούν τα αεροδρόμια της χώρας και τα λιμάνια, υπογράφουν οι υπουργοί που δεν συμφωνούν και ισχυρίζονται μετά ότι υπέγραψαν με πόνο ψυχής !

Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, όταν δέχθηκε το τρίτο και βαρύτερο μνημόνιο δήλωσε ότι η καρδιά του έλεγε όχι, αλλά το μυαλό του είπε ναι !

Προεκλογικά όμως έλεγε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια, τα πιο ελαφρύτερα, και μας οδήγησε στο χειρότερο !

Να μην έχουμε όμως παράπονο – άλλαξαν το όνομα της Τρόικας και έγινε κουαρτέτο και θεσμοί και δεν συνεδριάζουν στα υπουργικά γραφεία, αλλά σε στοές και πολυτελή ξενοδοχεία!

Η αλλαγή αυτή είναι πράγματι σημαντική, είναι πρόοδος, είναι δικαίωση των λαϊκών αγώνων !

Πώς να ξεχάσει κανείς τις καταλήψεις και τις καταστροφές των Δημοσίων κτιρίων, των Πανεπιστημίων, των σχολείων, των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και στις άλλες μεγάλες πόλεις με τις ευλογίες των επαναστατών της αριστεράς!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

Μιλούσαν κάποτε για την αναγκαιότητα και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Μιλούσαν για τους αγρότες, για τους κτηνοτρόφους, για τους αλιείς για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, να αυξηθεί το χαμηλό οικογενειακό τους εισόδημα, να παράγουν περισσότερα προϊόντα ποιότητας, να μειωθούν τα εισαγόμενα αγροτοκνητροφικά προϊόντα και να έχουν καλύτερο ασφαλιστικό σύστημα.

Σήμερα πράττουν το αντίθετο. Αυξάνουν το Φ.Π.Α. στα αγροτικά λιπάσματα – φάρμακα, αυξάνουν τις εισφορές προς τον Ο.Γ.Α. που θέλουν να καταργήσουν, αυξάνουν τους φορολογικούς συντελεστές, μειώνουν την κρατική συμμετοχή κ.λ.π. και επιδιώκουν τον μετασχηματισμό του αγρότη σε δουλοπάροικο της ιδιοκτησίας του ή στη μετανάστευση και ερήμωση της υπαίθρου !

Παραβλέπουν τη δημογραφική γήρανση του αγροτικού πληθυσμού και ότι σήμερα οι λίγοι νέοι αγρότες είναι παιδιά μορφωμένα – σπουδαγμένα – όχι βέβαια στα αγγλικά κολλέγια – και θέλουν να ασχοληθούν στον αγροτικό τομέα με συνθήκες ευνοϊκές για να επιτύχουν και να προσφέρουν στη κοινωνία.

Κατηγορούν τους αγρότες για φοροδιαφυγή και παραβλέπουν το κόστος παραγωγής και όλες τις άλλες επιβαρύνσεις που θα τους εξαναγκάσουν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Οι λίγοι που φοροδιαφεύγουν ας συλληφθούν, για να μην κατηγορούνται και σπιλώνονται όλοι σχεδόν οι αγρότες για φοροδιαφυγή.

Να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι ο αγροτικός τομέας στη χώρα μας δεν είναι μόνο κοινωνικά και οικονομικά αναγκαίος, αλλά κυρίως εθνικά! Ο νοών νοείτω!

Είναι δικαιολογημένη η αντίδραση των αγροτών σήμερα, αλλά και όλων των ελευθεροεπαγγελματιών μικρομεσαίων κ.λ.π. με τα διάφορα μέτρα που ανακοινώνονται καθημερινά για το φορολογικό και ασφαλιστικό και αλλάζουν διαρκώς, αλλά πρέπει στο τέλος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να σοβαρευτεί και να μην ονειρεύεται προβοκάτσιες, συνεργασίες με ακροδεξιά στοιχεία και πρακτοριλίκια! Σε άλλους χώρους ονομαζόμενους «προοδευτικούς» μπορεί να τα αναζητήσει!

Φαίνεται ότι οι συνέταιροι στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φοβούνται την αντίδραση των αγροτών, διότι γνωρίζουν ότι τα μέτρα που σκέπτονται να εφαρμόσουν θα τους αφανίσουν, γι’ αυτό και έφεραν νύκτα στη Βουλή διάταξη που ποινικοποιεί την παρακώλυση των συγκοινωνιών με 1-3 χρόνια φυλάκιση, τώρα που οι αγρότες έχουν κατέβει στους δρόμους !

Οι καταλήψεις των Πανεπιστημίων και άλλων δημοσίων κτιρίων δεν είναι αδικήματα, όταν θεωρείται δίκαιο το αίτημα των καταληψιών.

Σημειωτέο ότι η διάταξη αυτή ψηφίστηκε την τελευταία ημέρα του 2015 στο Ν/Σχέδιο του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλοφίλων που κατατέθηκε και αυτό στη Βουλή ως επείγον!

Είναι καιρός να σοβαρευτεί η κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του συνεταίρου κ. Καμμένου, να κυβερνήσει ουσιαστικά και να δώσει τις λύσεις που απαιτούνται και όχι να προβαίνουν καθημερινά σε επικοινωνιακά παιχνίδια προπαγάνδας και λαϊκισμού τα οποία δημιουργούν φανταστικούς εχθρούς και επιδιώκουν τον διχασμό της Ελληνικής κοινωνίας στρέφοντας τη μία τάξη εναντίον της άλλης!!!

Δεν διδάσκονται τίποτε από τις πάνδημες αντιδράσεις και βλέπουν παντού εχθρούς;

 

* Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος είναι τέως βουλευτής Αργολίδας με τη ΝΔ