ΡεπορτάζΑρχείο

Θρήνος στο Ναύπλιο για τον αδικοχαμένο Κωνσταντίνο Πανανά

Όσες λέξεις και να γραφτούν δεν μπορούν να περιγράψουν τον πόνο που νιώθουν οι οικογένειες των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης ταυτοποιήθηκαν οι δύο σοροί των αξιωματικών που εντοπίστηκαν το πρωί σε βραχώδη περιοχή στην Κίναρο σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το protothema.gr. Νεκροί δυστυχώς είναι ο 34χρονος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου ενώ αγνοούμενος θεωρείται μέχρι αυτή την ώρα ο κυβερνήτης στο μοιραίο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε τα ξημερώματα στην Κίναρο, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης.

Βαρύ το κλίμα στην Άρια Ναυπλίου όπου ζει η σύζυγος του Συγκυβερνήτη Υποπλοίαρχου Κωνσταντίνου Πανανά, η οποία μάλιστα είναι έγγυος στο δεύτερό τους παιδί. Στο χωριό βρέθηκε ειδικό κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού αποτελούμενο από Αξιωματικό και ειδικό ψυχολόγο.

Συντετριμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ναυπλίου από την απροσδόκητη τραγωδία, ενώ η τραγική ειρωνία είναι πως ο Κωνσταντίνος Πανανάς μπήκε την τελευταία στιγμή στο μοιραίο ελικόπτερο για να συμμετάσχει στη νυχτερινή άσκηση, καθώς το δικό του είχε παρουσίασει βλάβη. Η σύζυγος του αδικοχαμένου υποπλοιάρχου μένει στην Άρια στο πατρικό της σπίτι, όντας κόρη του ιερέα του χωριού.
 
Διαβάστε Επίσης: Ναυπλιώτης ο ένας πιλότος του ελικοπτέρου