ΆρθροΑρχείο

Περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Για το ΝΑΤΟ σας την έχω πει την γνώμη μου εδώ και καιρό. Θα την επαναλάβω ακόμη μια φορά, για όσους δεν την διάβασαν στο παρελθόν ή την ξέχασαν: Το ΝΑΤΟ είναι ένας εγκληματικός και ληστρικός οργανισμός, που καταδυναστεύει τον πλανήτη και προάγει πάντα, όχι το δίκαιο και την ελευθερία των λαών, όπως λέει και η ιδρυτική του διακήρυξη, άσε που δεν υπάρχει κομμουνισμός σήμερα, για να τον εμποδίσουν να επεκταθεί, –κι αυτό απ’ την ιδρυτική του διακήρυξη είναι, που, αν μπείτε στον κόπο να την διαβάσετε, έχει μεγάλη πλάκα, ειδικά μετά την διάλυση του αλήστου μνήμης Συμφώνου της Βαρσοβίας– αλλά μόνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Γνώμη μου είναι αυτό και, αν κάποιος έχει αντίρρηση, μπορούμε να το συζητήσουμε.

 

Όλ’ αυτά τα παραπάνω βεβαίως, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνουν ότι το Σύμφωνο Βαρσοβίας ήταν πολύ καλύτερο, αλλά, τουλάχιστον, δεν ενοχλούσε τόσο πολύ, άσε που είχαν φιλότιμο, όταν κατέρρευσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός, να το διαλύσουν. Κι αυτό γνώμη μου είναι και προς συζήτησιν με τους… αντιρρησίες.

 

Αυτά βεβαίως είναι γνωστά, –ή πρέπει να είναι, τουλάχιστον,– σ’ όλους τους αριστερούς, αριστερόστροφους ή έστω και προσποιούμενους. Μας εκπαίδευσε ο ΗΠΑτζής Andrew, με το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο». Ας μην ξεχνάμε το περήφανο «Όχι» της κας Τασίας προς το ΝΑΤΟ. (Καλή της ώρα, πού να είναι τώρα;)

 

Η κυβερνώσα αριστερά όμως, που, όπως λέει και η Αθηνά στον έντυπο «Αναγνώστη Πελοποννήσου», στις 11/2/2016, ούτε κυβερνώσα είναι, ούτε αριστερά και το αιτιολογεί, διαβάστε την στη σελίδα 16, δεν έδωσε σημασία στα κελεύσματα και τα συνθήματα του Αndrew, που σιγά να μην τα πίστευε, για τους χαχόλους της βάσης ήταν μόνο. Και επέτρεψαν, μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, συζητήσεις και κατ’ αρχήν αρνήσεις, να φυλάνε τα σύνορά μας στο Αιγαίο ΝΑΤΟϊκά σκάφη. Τα ελληνικά σύνορα όμως είναι σύνορα της Ευρώπης. Γιατί δεν διαλέξαμε μια ευρωπαϊκή δύναμη, να φυλάει τα σύνορα της Ευρώπης; Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη, για να απαντηθεί η ερώτηση: Η Ευρώπη δεν έθεσε ποτέ υποψηφιότητα για την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, σε αντίθεση με τους ΗΠΑτζήδες, που έχουν μοιράσει κιόλας τα ποσοστά. ΗΠΑτζήδικια δύναμη πρέπει να φυλάει τα σύνορά μας και σύνορα της Ευρώπης. Γιατί ανήκομεν εις την Δύσιν κι όταν λέω Δύση, δεν εννοώ την Ιταλία, που Δύση είναι κι αυτή, αλλά όσο πιο δυτικά, τόσο καλύτερα. Μ’ άλλα λόγια, τα χάλια μας τα αδιόρθωτα! Τα θέλαμε, δεν τα θέλαμε;

 

Εκείνο που αναρωτιέμαι είναι τι θα γινότανε, αν είχαμε ακόμη κυβέρνηση ΝΔ. Κατ’ αρχήν θα τόλμαγαν να κάνουν τέτοιες αποκοτιές; Μάλλον όχι, λέω εγώ. Αλλιώς θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες να τους βαρέσουν. Άσε που όλα τα τρακτέρ της Ευρώπης δεν θα χωρούσαν την αγανάκτηση των προοδευτικάριων, που τώρα κάνουν μόκο και… χτενίζονται. Ελεύθερο συμπέρασμα τώρα, που συνάγεται πανεύκολα: Δεν μας ενδιαφέρει να μην χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Μας ενδιαφέρει από ποιους θα την χάσουμε. Αν είναι να την χάσουμε απ’ τους νεοφιλελεύθερους, τους δεξιούς, που είναι προδότες, δοσίλογοι, αρνησιπάτριδες, (έτσι δεν τους χαρακτηρίζουν τους δεξιούς οι προοδευτικάριοι😉 θα σηκώσουμε επανάσταση. Αν είναι όμως να την χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία απ’ τους προοδευτικούς, δεν πειράζει και πολύ, θα είναι… αναγκαίο!

 

Μας στέλνουν λοιπόν τρία (3) ΝΑΤΟϊκά σκάφη απ’ το ΝΑΤΟ. Όχι για να φυλάξουν σύνορα και να σταματήσουν τις ορδές των προσφύγων, μεταναστών, παρανόμων κλπ, που μας έρχονται απ’ την φίλη, γείτονα και σύμμαχο Τουρκία, (αν έχουμε τέτοιους συμμάχους, τους εχθρούς τι να τους κάνουμε; Το ’χω ξαναπεί, δεν το ’χω;) αλλά για να πατήσουν πόδι και να δημιουργήσουν κακό προηγούμενο και τετελεσμένα. Έχετε δει την συνοριακή γραμμή, που έχουν να φυλάξουν; Από ’δώ και πέρα για ποιο Αιγαίο θα συζητάμε; Ποιο Αιγαίο θα είναι ελληνική θάλασσα; Ίσως κάποιο άλλο Αιγαίο σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Και δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι στο μεγάλο «ναι» της κυβέρνησης και η Τουρκία βγάζει το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο για έρευνες. Και ας πούμε τώρα ότι είναι τόσο ικανοί και τα καταφέρνουν να βρουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Μετά τι θα κάνουν; Πώς θα τα πάρουν; Με ποιο τρόπο θα τα εκμεταλλευτούν; Δεν ξέρω αν πιστεύετε εσείς ότι τους παίρνει να κάνουν πόλεμο, που δεν τους παίρνει με τίποτα, αλλά να κάνουν πόλεμο για ποιους; Για τους ΗΠΑτζήδες; Όσο μπουνταλάδες κι αν είναι, ξέρουν από τώρα πού θα καταλήξει το πετρέλαιο του Αιγαίου και απλά προσφέρουν χείρα βοηθείας τώρα, με το «Τσεσμέ», για να έχουν άλλα ανταλλάγματα μετά. Ήταν πάντα καλοί στα παζάρια. Εμείς δεν σκαμπάζαμε και μας είχαν οι επικυρίαρχοι «σήκω – σήκω, κάτσε – κάτσε». Έχουν το θράσος και το θάρρος να κάνουν ό,τι θέλουν. Θέλετε και παραδείγματα τώρα; Εν τάξει. Πιο είναι το πιο ισχυρό λόμπι στις ΗΠΑ; Μην μου πείτε το τούρκικο, γιατί θα κάνετε λάθος. Το Εβραϊκό είναι. Τσακώνεται ο Νετανιάχου με τον Ερντογάν και τι έγινε; Τίποτα! Αντί κάποιος να τραβήξει το αυτί του Ερντογάν, (πολιτική κουβεντιάζουμε τώρα, όχι απονομή δικαιοσύνης και ποιος έφταιγε,) όλα όμορφα κι ωραία. Ρίχνουν το ρώσικο αεροπλάνο οι Τούρκοι, επειδή παραβίασε τον εναέριο χώρο τους, αν τον παραβίασε, για 8 δευτερόλεπτα, ενέργεια που έφερε τις δυο χώρες ένα βηματάκι απ’ τον πόλεμο, ακούσατε να πέσει καμιά σβουριχτή καρπαζιά στον σουλτάνο Ερντογάν; Εγώ δεν άκουσα τίποτα. Τους πάει κόντρα με το ISIS, μόνο για το Νόμπελ Ειρήνης δεν τον έχουν προτείνει ακόμη. Ενώ εμάς… Καλά, άσε μας εμάς. Από ωραίες κουβέντες μας έχουν χορτάσει. Άσε που τους πληρώνουν με κάτι δισεκατομμύρια ευρώ για να κάνουν τα αυτονόητα. Και μετά σου λέει ο άλλος: «Οι υπερατλαντικοί μας σύμμαχοι». Κάτι θα έλεγα εδώ, αλλά το κράτησα, γιατί θα μου το ’κοβε η… λογοκρισία ούτως ή άλλως.

 

ο θείος Τάκης  Παναγιώτης Περράκης

Το κείμενο που διαβάσατε ήταν μια προσφορά

 

της Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής «Αλεύρι & Ζάχαρη», Σιδηράς Μεραρχίας 26, Ναύπλιο, με πάντα φρέσκα προϊόντα και αγνά υλικά. Σας συστήνω να δοκιμάσετε τα νέα προϊόντα τους: Εξαιρετικά σάντουιτς και υπέροχες, φρεσκοφτιαγμένες σαλάτες. Ο καφές εκεί είναι υπέροχος, όποιος κι αν σας τον ετοιμάσει!

 

Και

 

Του «Popeye bistro», Σταϊκοπούλου 32, Ναύπλιο, για ποιοτικό φαγητό, την νοστιμότερη πίτσα που έχετε ποτέ δοκιμάσει, τέλειες μακαρονάδες, εξαιρετικά και προσεκτικά διαλεγμένα κρασιά και μια αξιόλογη συλλογή από ελληνικές και ξένες μπἰρες και γρήγορη, πολύ καλή εξυπηρέτηση.

 

Και

 

Της ταβέρνας «Τα Φανάρια», Σταϊκοπούλου 13, με σπιτική, ελληνική κουζίνα, άμεμπτη καθαριότητα, φαγητά της ώρας στα κάρβουνα και οικογενειακή, φιλική ατμόσφαιρα και γρήγορη κι ευγενική εξυπηρέτηση.

 

Στα δύο πρώτα μαγαζιά προτείνω να δοκιμάσετε και τον καφέ τους. Εξαιρετικός! Ο καλύτερος καφές στην πόλη!

 

Η επιλογή και ανάπτυξη του θέματος, όπως πάντα, δική μου.