ΟικονομίαΑρχείο

Συναρπαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Αργολίδα

Σε Στοκχόλμη και Μιλάνο βρέθηκε αυτές τις μέρες η Αργολίδα προκειμένου να προβάλλει το τουριστικό της προϊόν, με αποκλειστικά ιδιωτική πρωτοβουλία και χρηματοδότηση.

Γι’ αυτό φροντίζει ένα διαδικτυακό τουριστικό γραφείο με έδρα στην Αργολίδα, το οποίο προσφέρει εκδρομές θεματικού ενδιαφέροντος στο Ναύπλιο αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο. Προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού για τις οποίες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλο και περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου ποντάρουν στον θεματικό τουρισμό, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Τυρού, που είναι πολύ κοντά στην αδειοδότηση του πρώτου καταδυτικού πάρκου στην Ελλάδα.

Οργανωμένος θεματικός τουρισμός στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο μοιάζει τα τελευταία χρόνια να «έχει δέσει τον γαϊδαρό του» χωρίς να ψάχνεται και πολύ …εναλλακτικά. Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην ανάγκη για ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, όπως για παράδειγμα στην αναρρίχηση, ενώ υπάρχουν και άλλοι κλάδοι ή δραστηριότητες που θα μπορούσαν καλύτερα να οργανωθούν, όπως η γαστρονομία, ο αγροτουρισμός, η ιππασία, η πεζοπορία, τα θαλάσσια σπορ, η ποδηλασία φυσικά, και πολλά άλλα.

Τέτοιες ευκαιρίες προσφέρει η Landlife με σημείο αναφοράς την Αργολίδα, μία από τις πρώτες οργανωμένες προσπάθειες που επιχειρούνται στο νομό για την παροχή ολοκληρωμένων πακέτων που θα προσφέρουν συναρπαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Να βιώσει ο ταξιδιώτης μία ξεχωριστή εμπειρία

Η Landlife λειτουργεί από το 2014 και η πορεία της είναι σταθερά ανοδική λόγω της ασταμάτητης προώθησής της τόσο στις αγορές του εξωτερικού, όσο και στα μεγάλα γραφεία της Ελλάδας, με κολακευτικά σχόλια για την ποιότητα της δουλειάς της.

Στόχος του Tour Operator είναι η ανάδειξη της πραγματικής Ελλάδας, όπως τη βιώνουν καθημερινά οι ντόπιοι και η ενεργή συμμετοχή των επισκεπτών στις καθημερινές συνήθειες των κατοίκων της περιοχής. Ο τουρίστας παύει να αντιμετωπίζεται με την παλιά αντίληψη (ως ένα «πορτοφόλι» για να το αρμέξουμε), αλλά τα λεφτά του αποκτούν αξία αφού το ταξίδι του μετατρέπεται σε μία ξεχωριστή εμπειρία. Μία διαφορετική σκέψη από τη νέα γενιά, που με φρέσκα μυαλά προσπαθεί να φέρει νέες καινοτόμες ιδέες και να αλλάξει το τοπίο στην τουριστική βιομηχανία, ανατρέποντας παγιωμένες αντιλήψεις.

Μία νέα αύρα πνέει πλέον και στο τουριστικό τοπίο της Αργολίδας. Οι δραστηριότητες που προτείνονται στον επισκέπτη είναι αθλητικού, γαστρονομικού ή ειδικού ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα βλέπουμε χάρη σε αυτή την ιδιωτική πρωτοβουλία να αναπτύσσονται στην περιοχή του Ναυπλίου αθλήματα όπως το συναρπαστικό kite surf.


Ελάχιστοι γνωρίζουν το Ναύπλιο ως ταξιδιωτικό προορισμό

Προσπάθειες προβολής δεν γίνονται μόνο από τον Δήμο αλλά και από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Για παράδειγμα η Landlife τον περσινό χειμώνα συμμετείχε στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις WTM του Λονδίνου (Νοέμβριος 2014), Grekland Panorama της Στοκχόλμης (Φεβρουάριος 2015) και ITB του Βερολίνου (Μάρτιος 2015), με κύριο στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου. Ακολούθησαν τον Νοέμβριο του 2015 η έκθεση ΙΒΤΜ της Βαρκελώνης και τον Δεκέμβριο του 2015 η έκθεση Grecka Panorama της Βαρσοβίας. Όπως μάλιστα δηλώνει ο εκπρόσωπος της εταιρίας Βασίλης Ροδόπουλος, σχεδόν κανείς από τους παρευρισκόμενους σε αυτές τις εκθέσεις δεν γνωρίζει το Ναύπλιο ως ταξιδιωτικό προορισμό!

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Landlife βρίσκεται στο BIT του Μιλάνου (11-13/2/2016) και στη Grecka Panorama της Στοκχόλμης (12-14/2/2016), ενώ ακολουθεί και η ITB Βερολίνου 9-13 Μαρτίου 2016. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η προβολή της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου στις διεθνείς αγορές με χρηματοδότηση η οποία προέρχεται αποκλειστικά από ιδιώτες.

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για αυτή την προσπάθεια μπορούν να επισκεφθούν το landlifetravel.com.