ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο με Καμπόσο – Τατούλη! (Βίντεο)

Δεν έγινε τελικά η συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της προσωρινής διαχείρισης των Δήμων Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων στη θέση Γκριμάρια Άργους, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για αναβολή του θέματος για 15 μέρες, καθώς σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη «η συγκεκριμένη ΜΠΕ παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα τόσο νομικά, όσο και περιβαλλοντικά. Απ’ τη  μια πλευρά, δεν είναι σαφές το πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσεται αυτή η δομή. Η ενδιάμεση διαχείριση προβλέπεται στον παλιό ΠΕΣΔΑ και όχι στο νέο ΕΣΔΑ, αλλά και ούτε έχει υπάρξει νέος ΠΕΣΔΑ στον οποίο να προβλέπονται τέτοιες δομές διαχείρισης. Φτάνουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι απουσιάζει η δυνατότητα ενδιάμεσης διαχείρισης στο νέο ΕΣΔΑ, τον οποίο επικαλείται η ΜΠΕ και αυτό θα σημάνει προβλήματα και κόστος για τους δημότες, για όλες τις αντίστοιχες δομές στους Δήμους. Απ’ την άλλη πλευρά η ΑΕΠΟ του μεγάλου έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων έχει θέσει συγκριμένους και υψηλούς περιβαλλοντικούς όρους, τους οποίους θα πρέπει να καλύπτουν και οι δομές προσωρινής διαχείρισης».

Έντονη ήταν η αντίδραση από πλευράς Δημήτρη Καμπόσου που εμφανίζεται έξαλλος με τα όσα εκτυλίχθηκαν στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο και με την άνευ λόγου και αιτίας, όπως ισχυρίζεται, αναβολή της συζήτησης του θέματος. Οι δηλώσεις Καμπόσου στο παρακάτω βίντεο: 

Ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε τέλος την απόφαση της Περιφερειακής αρχής να καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά του νέου ΕΣΔΑ στο Συμβούλιο Επικρατείας, τονίζοντας ότι «στο νέο ΕΣΔΑ προβλέπεται ότι το κόστος αλλαγής της διαδικασίας ανέρχεται σε 1,7 δις ευρώ. Απ’ την άλλη πλευρά αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού δεν γνωρίζουν το κόστος, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να το εγγράψουν στον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα το σύνολο του ΕΣΔΑ να μην έχει ούτε ένα ευρώ».