ΚοινωνίαΑρχείο

Υπουργικές υποσχέσεις για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Κρανίδι

Θα καταβληθούν προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, απαντάει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Τόσκας προς το βουλευτή Γιάννη Μανιάτη σε σχετική αναφορά με την επιστολή του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» & Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ερμιονίδας, κ. Α. Λάμπρου για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την ενίσχυση της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, προκειμένου να αποφευχθούν εγκληματικές ενέργειες που παρουσιάζονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Τόσκα «… Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας έχουν εκπονηθεί Γενικά Επιχειρησιακά Σχέδια για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καθώς και Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αντιμετώπιση των ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων, σε όλες τις περιοχές εδαφικής της αρμοδιότητας.

Ειδικότερα, για την αστυνόμευση της περιοχής του Δήμου Ερμιονίδας, από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης, αναπτύσσονται τόσο γενικές, όσο και εξειδικευμένες δράσεις.

Από τα αποτελέσματα των αστυνομικών δράσεων στην περιοχή της Ερμιονίδας, πρόσφατα εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε οικίες και καταστήματα, οι δράστες των οποίων συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Θα καταβληθούν προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας κατά τις τακτικές και συμπληρωματικές μεταθέσεις και τις λοιπές τοποθετήσεις αστυνομικού προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν εντός του τρέχοντος έτους (2016).»