ΠολιτισμόςΑρχείο

Άργος με τα γιοφύρια και τις ελιές σου…

Αλλάζει το τοπίο στο κέντρο του Άργους και καλά θα κάνουμε να το συνηθίσουμε.

Η πόλη μπορεί να μοιάζει ακόμα με βομβαρδισμένο τοπίο αλλά προβάρει σιγά σιγά την καινούρια της φορεσιά. Το αν θα είναι καλύτερη από την παλιά αυτό θα κριθεί στην ώρα του. Τον αν θα ωφελήσει την τοπική οικονομία αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου.

Συνήθως οι αναπλάσεις με βάση τις πεζοδρομήσεις και την ενοποίηση πλατειών έχουν θετικό αντίκτυπο στην αγορά. Γιατί το Άργος να αποτελέσει εξαίρεση;
 

Ήδη οι φοίνικες του Αγίου Πέτρου έγιναν ελιές, αφού τους «έφαγε» το σκαθάρι.

Οι δύο υπεραιωνόβιες ελιές που τοποθετήθηκαν εκεί που δέσποζαν οι φοίνικες, παραχωρήθηκαν από την ΕΡΓΟΣΕ και πλέον για τους επόμενους αιώνες θα κοσμούν την πλατεία του Άγίου Πέτρου.

Οι ελιές του Άργους είναι ηλικίας άνω των 700 ετών και ζυγίζουν περίπου έξι τόνους η καθεμία. Μεταφέρθηκαν από την Δημοτική Κοινότητα Ελαιώνα της Αιγιαλείας και τοποθετήθηκαν, εκτός από το Άργος, σε κεντρικά σημεία των Αθηνών.
 

Εκτός από τις ελιές, η πλατεία απέκτησε και γιοφύρια, ενώ αναμένεται να αποκτήσει και νερά (ο καημός του Άργους που δεν έχει θάλασσα…)

Σουρεαλιστικό σκηνικό όπως είναι τώρα, ότι πρέπει για extreme sports και παρκούρ. Φαντασιωνόμαστε κάτι όμορφο όταν ολοκληρωθεί…
 

Παρά την κρίση και την γενικότερη μιζέρια κάτι φαίνεται να αλλάζει σε αυτή την πόλη. Για να δούμε λοιπόν, που το πάει;