ΡεπορτάζΑρχείο

Σιγοψήνεται το Hot Spot του Ναυπλίου

Το τουριστικό Ναύπλιο φέρεται να είναι ανάμεσα στις πόλεις που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για να στήσει χώρους φιλοξενίας προσφύγων, και απ’ ότι φαίνεται το αρχικό ρεπορτάζ αρχίζει να επιβεβαιώνεται και από επίσημα χείλη.

Μπορεί ο Δημήτρης Κωστούρος να θέλει το Ναύπλιο «hot spot» ανάπτυξης και τουρισμού, αλλά ο Γιάννης Μουζάλας έχει διαφορετική άποψη. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στο ΑΠΕ ΜΠΕ «έχουμε χώρους φιλοξενίας και θα φτιάξουμε και άλλους ώστε μέχρι να διευθετηθεί η κατάσταση να έχουμε πολλούς χώρους φιλοξενίας και φύλαξης σε όλη την Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τις πόλεις του Ναυπλίου, της Καβάλας, του Βόλου, της Πάτρας, της Καλαμάτας και της Πρέβεζας, ενώ εναλλακτικά μελετώνται άλλες τέσσερις πόλεις.

Μένει λοιπόν να επιβεβαιωθεί αν το στρατόπεδο του Ναυπλίου, το οποίο να σημειωθεί πως είναι εν ενεργεία Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού, θα συμπεριληφθεί τελικά σε αυτή τη λίστα, και επομένως θα κληθούμε να φιλοξενήσουμε και εμείς τους πρόσφυγες παρέα με τους τουρίστες.