ΕκδηλώσειςΑρχείο

Η «Οικογένεια Μαθουσάλα» παίζει στο Άργος

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης αυτή την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου προβάλει την ταινία «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΘΟΥΣΑΛΑ (ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ)», Γιουγκοσλαβική ταινία (1982), σκηνοθεσία Σλ.Σίζαν με τους: Ντάνιλο Στόνγκιοβικ, Πάβελ Βονιζίκ.
 

Υπόθεση:
Στην περίοδο του Μεσοπολέμου, μια οικογένεια, έξι γενιές, διατηρούν γραφείο κηδειών. Απατεωνίσκοι που προμηθεύονται χρησιμοποιημένα φέρετρα από τον αρχιμαφιόζο της περιοχής. Όλοι τους αθάνατοι, εκτός από τις γυναίκες! Όταν ο μικρότερος γιος θελήσει να ξεφύγει από τα πατροπαράδοτα, θα οδηγήσει την φαμίλια του σε ένα μακελειό εναντίον μιας άλλης! Το σενάριο μυρίζει μπαρούτι, εκπληκτικό και με απίστευτες ατάκες!

Mε έναν πολύ περίεργο τρόπο, εντελώς προφητικά, «περιγράφεται» σχεδόν, πολύ συνοπτικά αλλά με ανατριχιαστική ακρίβεια,  η τραγωδία της Γιουγκοσλαβίας που ακολούθησε. Η ταινία σε κερδίζει χωρίς να υπάρχει ούτε ένας συμπαθητικός χαρακτήρας, κανείς με τον οποίο μπορείς να ταυτιστείς! Δεν υπάρχει κάτοικος της πρώην Γιουγκοσλαβίας που να μην τη θεωρεί την καλύτερη κωμωδία που έγινε ποτέ!

Στο Θέατρο της οδού Ατρέως, στα Γεφύρια Άργους, στις 9 το βράδυ (28/2)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε την σελίδα στο facebook της Λέσχης.