ΚοινωνίαΑρχείο

Υπόθεση Mαζιώτη: Η μάχη του πιλότου στα 5000 πόδια και το ύποπτο εύρημα στο Πορτοχέλι

Συνεχίζονται οι έρευνες από την αντιτρομοκρατική σχετικά με το θρίλερ που εκτυλίχθηκε στον αέρα πάνω από την περιοχή της Θήβας. Η γυναίκα, που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία της ΕΛΑΣ είναι η Πόλα Ρούπα, απείλησε με όπλο τον πιλότο του ελικοπτέρου που είχε νοικιάσει στη Θερμησία, ζητώντας του να κατευθυνθεί προς τις φυλακές Κορυδαλλού. Δεν δίστασε μάλιστα να πυροβολήσει εναντίον του προκαλώντας ζημιά στο ελικόπτερο που έχασε απότομα ύψος στα 5.000 πόδια.


Ήρωας ο πιλότος

Ο πιλότος, πρώην αξιωματικός του Τμήματος Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ., αντιστάθηκε και ακολούθησε πάλη εντός της καμπίνας. Η γυναίκα πυροβόλησε για να κάμψει την αντίσταση του. Οι σφαίρες όμως τρύπησαν το ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχός του για λίγα λεπτά και να χάσει γρήγορα ύψος. Σαν από θαύμα ο κυβερνήτης κατάφερε να το προσγειώσει μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών. Στη συνέχεια προσπάθησε να την ακινητοποιήσει, αλλά μάταια. Η γυναίκα τον απείλησε και κατάφερε να εξαφανιστεί τρέχοντας, παρότι δεν είχε στο σημείο κανένα μέσο διαφυγής.

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο πιλότος: «Ειδοποιήθηκα από την εταιρεία μου να πάρω έναν πελάτη από το Πόρτο Χέλι και να τον μεταφέρω με ενδιάμεσο σταθμό στην Κύθνο. Επρόκειτο για μια γυναίκα. Με ενημέρωσαν ότι ήθελε να κάνει σε κάποιους φίλους της έκπληξη. Μου είπαν ότι συνολικά θα ανέβαιναν στο ελικόπτερο άλλα τέσσερα άτομα.»

Ο πιλότος ψυχραιμα, έτσι όπως αντέδρασε όταν ήρθε αντιμέτωπος με το όπλο της Πόλας Ρούπα περιγράφει την πραγματική μάχη που έδωσε στον αέρα: «Όταν φτάσαμε πάνω από τις Ερυθρές έβγαλε όπλο μου το κόλλησε στα πλευρά και μου φώναξε γύρνα στην Αθήνα. Την άρπαξα από το χέρι και αυτή άρχισε να με χτυπάει στο πρόσωπο και να με δαγκώνει. Ούρλιαζε και έκανε σαν τρελή.»

Όπως περιέγραψε ο πιλότος η Πόλα Ρούπα ήταν αποφασισμένη να τον αναγκάσει να μεταβεί με το ελικόπτερο πάνω από τις φυλακές, τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν κάτι παραπάνω από κρίσιμα: «Άρχισα να της φωνάζω “τι κάνεις θα σκοτωθούμε”. Το ελικόπτερο ήδη είχε αρχίσει να στροβιλίζεται στον αέρα. Πυροβόλησε δύο φορές. Της έσφιξα το χέρι και πάτησα το κουμπί για τον γεμιστήρα. Με το άλλο μου χέρι κρατούσα το μοχλό πλοήγησης και με αυτό κατάφερα να προσγειώσω το ελικόπτερο.»


Το ύποπτο εύρημα στο Πορτοχέλι

Ένα κλεμμένο αυτοκίνητο με το οποίο εικάζεται ότι η Πόλα Ρούπα έφθασε στο πολυτελές ξενοδοχείο όπου είχε ραντεβού για το «ταξίδι» με το ελικόπτερο, εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στο Πόρτο Χέλι.

Το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς και να βρεθούν ίχνη DNA, ή άλλα στοιχεία που θα βοηθήσουν τις αστυνομικές έρευνες.