ΕκδηλώσειςΑρχείο

Φευγάτοι και ονειροπαρμένοι στο Ναύπλιο…

Με νέες ιδέες εμπλουτίζεται φέτος το καρναβάλι του Ναυπλίου, που αναζητά την δική του ταυτότητα σε συνέχεια της περσινής του επιτυχίας. Το Βενετσιάνικο καρναβάλι του Σαββάτου, που άρεσε πέρσι, όχι μόνο συνεχίζεται αλλά αναβαθμίζεται με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά και τους μεγάλους. Επίσης η προνοιώτικη αποκριά ετοιμάζεται φέτος με πολύ μεράκι.

Οι εκδηλώσεις για την αποκριά ξεκινούν σήμερα το απόγευμα με αποκριάτικο γλέντι στη πλατεία του Δρεπάνου και ολοκληρώνονται την καθαρά Δευτέρα.

Η κορύφωση θα έρθει την Κυριακή 13 Μαρτίου με την καρναβαλική παρέλαση που ξεκινά από τις οδούς Αμαλίας και Σιδηράς Μεραρχίας για να καταλήξει στο λιμάνι. Καρναβαλιστές, μαριονέτες, φευγάτοι… ονειροπαρμένοι… σε ξέφρενους Διονυσιακούς ρυθμούς, με πειράγματα και παιχνίδια θα συνοδέψουν τον ονειροπαρμένο βασιλιά καρνάβαλο στο ταξίδι του προς την καύση.

Μπροστάρης του καρναβαλιού και φέτος η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου που με τη βοήθεια των συντελεστών, και φυσικά των εθελοντών, συνεχίζει τις προσπάθειες με σκοπό να το αναβαθμίσει.

Μαθητές, συλλόγοι, χορωδίες, φυσικά όπως κάθε χρόνο το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, αλλά και ο ίδιος ο Δήμος Ναυπλιέων, προσφέρουν την απαραίτητη χείρα βοηθείας στη διεξαγωγή του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού.