ΚοινωνίαΑρχείο

Μινιμαλιστική τέχνη με ευκάλυπτους στην Αιγίου!

Μία διαφορετική, πιο σουρεαλιστική άποψη θα λέγαμε, επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε έναν από τους μη τουριστικούς αλλά σχετικά κεντρικούς δρόμους του Ναυπλίου. Το καθιερωμένο κλάδεμα του Δήμου στα δέντρα της πόλης πήρε αμπάριζα και τους ευκάλυπτους της Αιγίου και το αποτέλεσμα είναι όντως εντυπωσιακό!

«Σφαγμένοι» ευκάλυπτοι σε διάφορα σχεδιάκια και για όλα τα γούστα, τραβούν τα βλέμματα των περαστικών και των περίοικων που τους δίνεται αυτή η μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την σύγχρονη minimal street art της πόλης.
 

Εντάξει, τα κλαδέματα για κάποιο λόγο γίνονται προφανώς, και δεν θα μπαινε κάποιος στην διαδικασία να τα κάνει αν δεν ετίθετο σοβαρό θέμα ασφαλείας.

Το αν η «εγχείριση» έγινε όπως έπρεπε αυτό μόνο ένας ειδικός μπορεί να το κρίνει. Το αισθητικό αποτέλεσμα όμως προκαλεί κάποιες αντιδράσεις από οικολόγους που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να ακολουθηθούν πιο ήπιες μεθόδοι ως προς το κλάδεμα των εν λόγω ευκαλύπτων.
 

Όπως αναφέρει η παράταξη «Πελοπόννησος Οικολογική» (Αργολίδα):
« Τις φωτογραφίες μας τις εστειλε φίλος συμπολίτης με την παράκληση να δημοσιοποιήσουμε το θέμα και να σταματήσει αυτο το “κλάδεμα ” που ξεκίνησε πρίν απο δέκα μερες. Φοβόμαστε πως η αντίληψη για την καθαριότητα με δραστικά μεσα (που την αντιμετωπίσαμε και στον υγρότοπο του Ναυπλίου πριν λίγες μέρες) γεννά προβλήματα εκει που πάει να λύσει  και πρέπει να αναθεωρηθεί.Υπάρχουν ηπιες μορφές για να κρατάμε το αστικό και φυσικό περιβάλλον καθαρό και ασφαλές .

Δεν ξέρουμε ποιός αρμόδιος θεωρεί αυτο το θέαμα καλαίσθητο. Μάλλον βιαιο ειναι και κάνει την πόλη ασχημη. Δεν γνωρίζουμε πόσα ατυχήματα συνέβησαν που να δικαιολογούν αυτού του ειδους την κοπή. Αν υπάρχει η εκτίμηση πως οι ευκάλυπτοι δεν ειναι το καλύτερο δέντρο για την πόλη ας αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις και να ξεκινήσει δεντροφύτευση τώρα με τα λεφτά απο τα καυσόξυλα του κλαδέματος.

Γεγονός ειναι πως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλά αρνητικά σχολια υπάρχουν για αυτη την εικόνα πράγμα που δείχνει πως υπάρχει μερος των πολιτών που δεν συμφωνεί με αυτη την πρακτική.Ενώνουμε την φωνη μας μαζι τους.Να σταματησει τώρα η σφαγη των δεντρων. »