ΠολιτισμόςΑρχείο

Το σχολείο τουρισμού της Καλαμάτας έμπνευση για το Ναύπλιο

Δύο ξενοδοχεία, τρεις αίθουσες, 52 ομιλητές και 1.000 περίπου «μαθητές» έκαναν το 3ο στη σειρά Σχολείο Τουρισμού της Καλαμάτας πράξη. Το Elite City Resort και το Horizon Blu στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου του 2015 γέμισαν από φοιτητές τουριστικών σχολών, εργαζομένους του τουριστικού κλάδου και επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι με κοινό παρονομαστή τον τουρισμό παρακολούθησαν τις δεκάδες διαλέξεις, συμμετείχαν στις δράσεις και αντάλλαξαν γνώμες και απόψεις.

Η πόλη της Καλαμάτας έδειξε τον δρόμο, και την ευκαιρία ετοιμάζεται να αρπάξει και το Ναύπλιο. Στην Καλαμάτα βρέθηκαν και κάτοικοι από την αργολική πρωτεύουσα, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές Ανδρέα Ζαγάκο και Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο, με την προοπτική συνεργασίας, ούτως ώστε να υλοποιηθεί μέσα στην άνοιξη και το 1ο Σχολείο Τουρισμού Ναυπλίου.

Πριν λίγες ημέρες υπήρξε συνάντηση της ομάδας που σχεδιάζει το εγχείρημα παρόντος του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια, θέτοντας την εκπαιδευτική εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, με πιθανότερο σενάριο να τοποθετηθεί η διεξαγωγή του μετά το πρώτο 15ημερο του Μαϊου.