ΚοινωνίαΑρχείο

Συλλέγουν τρόφιμα για τους πρόσφυγες στο Ναύπλιο

Είναι προϕανές, ειδικά τις τελευταίες μέρες, πως το μεταναστευτικό-προσϕυγικό ζήτημα τίθεται με όρους κεντρικής πολιτικής ατζέντας, την ώρα που το αδιέξοδο βαθαίνει για χιλιάδες μετανάστες-τριες και πρόσϕυγες. Σε μια τέτοια συγκυρία αϕενός δεν πρέπει να αϕήσουμε χώρο στην ξενοϕοβία, τον ρατσισμό και την ϕασιστική απειλή να σηκώσει κεϕάλι αλλά να διεκδικήσουμε την ηγεμονία των δικών μας αξιών, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της ισότητας, ενώ αϕετέρου καλούμαστε να στηρίξουμε έμπρακτα, άμεσα και υλικά τους πρόσϕυγες και τους-ις μετανάστες-τριες.

Το κλείσιμο των συνόρων δημιουργεί ένα ασϕυκτικό πλαίσιο στο εσωτερικό, με την παντελή έλλειψη αξιοπρεπών δομών και στοιχειωδών παροχών, που μαζί με την όλη αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των επιμέρους κυβερνήσεων συνθέτουν την βαρβαρότητα και την βία που ασκείται σε βάρος των προσϕύγων και των μεταναστών-τριών.

Είναι κομβικό, λοιπόν, να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο κομμάτι της έμπρακτης αλληλεγγύης και της άμεσης στήριξης με την αυτοπρόσωπη, μαζική παρουσία μας.

Το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό μέτωπο Αργολίδας συγκεντρώνει το Σάββατο 5 Μαρτίου (6:30-9:30 το απόγευμα), στην πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης για τους πρόσφυγες: κονσέρβες (όχι χοιρινό), ξηροί καρποί, ξερά φρούτα, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κρουασάν, παστέλια, παξιμάδια, ατομικοί χυμοί σε κουτάκια και αντιπυρετικά /αναλγητικά φάρμακα (τύπου Depon).

Να τους βοηθήσουμε να μείνουν ζωντανοί και να φτάσουν στον προορισμό τους!

Περισσότερα: https://www.facebook.com/events/1717899248430524/