ΟικονομίαΑρχείο

Παράταση στον διαγωνισμό για την Βερβερόντα

Αναβλήθηκε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την έκταση στην Βερβερόντα Πορτοχελίου, ενώ το ίδιο συνέβη και με τους αντίστοιχους διαγωνισμούς σε Βαρθολομιό Ηλείας και Χαλκιδική. 

Αυτές οι συνεχείς αναβολές έχουν προκαλέσει την εύλογη ανησυχία ότι ίσως και να μην επιτευχθεί ο στόχος του προϋπολογισμού για τις αποκρατικοποιήσεις του 2016, ενώ σίγουρα ανέφικτοι μοιάζουν οι στόχοι που έθεσε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ σε συνέντευξη στα τέλη του 2015.

Το ακίνητο έχει συνολική έκταση 627.417,84 τ.μ. Το σχήμα του είναι μορφής επιμήκους πολυγώνου με μεγάλη πρόσοψη προς την παραλία. Τα νότια όρια του ακινήτου εκτείνονται σχεδόν σε όλο το πλάτος της λιμνοθάλασσας Βερβερόντας και του Όρμου του Πορτοχελίου σε μήκος περί τα 2.600 μ. και συνορεύουν με τα όρια του οικισμού του Πορτοχελίου.

Το μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου καταλαμβάνεται από χέρσες εκτάσεις με θαμνώδη ή καθόλου βλάστηση. Το τμήμα του ακινήτου προς τα νότια όριά του είναι επίπεδο, ενώ προς τα βόρεια όρια εκτείνεται στις πλαγιές των λόφων βόρεια του Πορτοχελίου με απεριόριστη και πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, τη λιμνοθάλασσα της Βερβερόντα και το λιμένα του ομώνυμου οικισμού.

Η αξιοποίηση του ακινήτου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ν. 3986/2011 με την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και ανάπτυξη του ακινήτου με τη «Μικτή Χρήση» σε δύο Ζώνες Υποδοχής. Η μεν πρώτη Ζώνη προτείνεται να υποδεχθεί χρήσεις Τουρισμού και Αναψυχής και, συγκεκριμένα, σύνθετα τουριστικά καταλύματα και γήπεδο γκολφ 9 οπών, η δε δεύτερη Ζώνη προτείνεται να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία αεροδρομίου τύπου Β.