ΚοινωνίαΑρχείο

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό

Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν και από την υπάρχουσα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν φέρει  στα όρια της φτώχειας πάρα πολλές λαϊκές οικογένειες. Το πετσόκομμα των μισθών, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, η ανεργία που τσακίζει κόκαλα έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί αν το βρουν κι αυτό. Την ίδια στιγμή αυξάνεται η φοροληστεία, αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ, του νερού, πρόσφατα αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη όλους τους δήμους της Αργολίδας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι πολλά τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ και το νερό, που τα ειδοποιητήρια για διακοπές νερού και ρεύματος έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Όλα τα παραπάνω μπαίνουν εμπόδιο στο να καλυφθούν οι ανάγκες τις λαϊκής οικογένειας σε ποιοτικό και φθηνό νερό , φθηνό ρεύμα, τα οποία τα μετατρέπουν από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τον εργαζόμενο  λαό της Αργολίδας, να ορθώσει το ανάστημα του και να αγωνιστεί  απαιτώντας :

  • Την ΑΠΑΛΛΑΓΗ από δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς κατηγορίες των συμπολιτών μας (άνεργους, άπορους, πολύτεκνους, ανάπηρους, νεφροπαθείς κλπ).
  • Να μην γίνεται καμία διακοπή νερού και ρεύματος σε κανένα άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο που δεν μπορεί να πληρώσει.
  • Να καταργηθεί το τέλος επανασύνδεσης για όσους καταναλωτές τους έγινε διακοπή.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στο νερό, την αποχέτευση και το ρεύμα, τουλάχιστον σε ότι αφορά την οικιακή κατανάλωση.
  • Να μειωθεί η τιμή του νερού και ρεύματος  για τη λαϊκή κατανάλωση 50%. Αντισταθμιστικά, ΑΥΞΗΣΗ δημοτικών τελών στις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις –εργοστάσια  της περιοχής μας , στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, μεγάλες εμπορικές αλυσίδες.
  • Να προχωρήσουν άμεσα τα αναγκαία τεχνικά έργα εξασφάλισης της επάρκειας και της ορθολογικής διαχείρισης του φθηνού, καθαρού νερού, φθηνού ρεύματος, χωρίς ΣΔΙΤ, από τον αρμόδιο κρατικό φορέα, με πρόσληψη του απαραιτήτου μόνιμου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.

 
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ.