ΚοινωνίαΑρχείο

Έλλειψη προσωπικού στον ΟΠΕΚΕΠΕ Αργολίδας

Μόνο με δύο υπαλλήλους λειτουργεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ Αργολίδας, που εδρεύει στο Ναύπλιο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι αγρότες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λίγων υπαλλήλων να τους εξυπηρετήσουν.

Για το θέμα ρωτά ο Γιάννης Ανδριανός τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, ζητώντας την άμεση ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ Αργολίδας με το απαιτούμενο προσωπικό.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σήμερα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ Αργολίδας που εδρεύει στο Ναύπλιο είναι στελεχωμένος από μόλις δύο μόνιμους υπαλλήλους. Η υποστελέχωση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων οι οποίοι καθώς πολλά προγράμματα και υπηρεσίες των οποίων φορέας υλοποίησης είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν καταληκτικές ημερομηνίες, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μεταβαίνουν για μετρήσεις σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, επιτόπιους ελέγχους, να κάνουν ηλεκτρονικές καταχωρήσεις και διορθώσεις στο σύστημα, και να ενημερώνουν τους προσερχόμενους στην υπηρεσία.

Μια επίσκεψη σας στη υπηρεσία είναι απαραίτητη για να διαπιστώσετε και αυτοπροσώπως τα προβλήματα και τη ταλαιπωρία πολιτών και εργαζομένων.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα ενισχυθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ Αργολίδας με προσωπικό ώστε η υπηρεσία να μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τον όγκο εργασίας που έχει να διεκπεραιώνει».