ΡεπορτάζΑρχείο

Τα τερτίπια του καιρού δεν πτόησαν τον καρνάβαλο στο Ναύπλιο! (Pics)

Κάθε χρόνο και καλύτερο το Αναπλιώτικο Καρναβάλι, και παρότι ο καιρός δεν το ήθελε ούτε φέτος, αυτό συνεχίζει απτόητο!

Η βροχή που συνόδεψε τον καρνάβαλο δεν μείωσε την διάθεση των καρναβαλιστών, μα ούτε και την παρουσία του κόσμου που ήταν μεγαλύτερη από πέρσι.
 



Το Ναύπλιο πνίγηκε από κόσμο που είδε την καρναβαλική παρέλαση να διασχίζει μία άκρως γραφική διαδρομή με φόντο δύο από τα ομορφότερα κάστρα της Ελλάδας.

Η παρέλαση ξεκίνησε από τις οδούς Αμαλίας και Σιδηράς Μεραρχίας, πέρασε τις οδούς Συγγρού και Μπουμπουλίνας για να φτάσει στη θέση Π του λιμένα.
 



Καρναβαλιστές, Μαριονέτες, Φευγάτοι και Ονειροπαρμένοι, ξεκίνησαν με φόντο το Παλαμήδι, συνοδεύοντας τον ονειροπαρμένο βασιλιά καρνάβαλο στο ταξίδι του προς την καύση, όπου αυτή τη φορά δεν κατάφερε να την σκαπουλάρει όπως πέρσι. Συνοδεία βεγγαλικών και υπό τους ήχους της μουσικής, το άρμα παρά την κακοκαιρία, παραδόθηκε στις φλόγες δίπλα στη θάλασσα με φόντο το Μπούρτζι.

Ακολούθησε συναυλία από νεανικά σχήματα που απογείωσε το κέφι στα ύψη.
 


Το εναλλακτικό καρναβάλι του Ναυπλίου με το βενετσιάνικο χρώμα, που ξεφεύγει από το κορεσμένο λάτιν και κιτς που επικρατεί κατά κόρον, πήρε καλό βαθμό. Αν επιτέλους μια φορά αποφασίσει να βοήθησει και ο καιρός, είναι βέβαιο πως του χρόνου θα δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα…

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Δήμο Ναυπλιέων, τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και όλους όσους εργάστηκαν για να φέρουν σε πέρας τις φετινές εκδηλώσεις.
 



 
Δείτε το βίντεο με την καύση του καρνάβαλου: 
– Νόμισε ότι θα την γλιτώσει, αλλά τον έκαψαν …συμπούπουλο στο Ναύπλιο