ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ενδιαφέρον το ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο του Άργους

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου αριθ. 9 – ισόγειο) στις 23 Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 21:00.

Η συνεδρίαση παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς θα συζητηθούν θέματα όπως η ανέγερση προτομών για τον πεσόντα αξιωματικού της Κινάρου Κωνσταντίνο Πανανά και τον Κύπριο ήρωα και ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο οποίος απαγχονίστηκε στις 14-3-1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών, για την λευτεριά της Κύπρου.

Επίσης τίθεται για ακόμα μια φορά το θέμα του «Κολιαλέξειου», του πολιτιστικού κέντρου που είναι να δημιουργηθεί με βάση τη διαθήκη του Π. Κολιαλέξη. Αυτή τη φορά στο τραπέζι πέφτει μία ακόμα πρόταση που αφορά την πλατεία Ηφαίστου, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο.

Ακόμα αναμένεται να συζητηθεί και η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για το Ωδείο Άργους – Μυκηνών, και όχι μόνο…


Αναλυτικά τα θέματα της ημερησίας διατάξεως:

Οικονομικά Θέματα:

1. Περί τροποποιήσεως προϋπολογισμού Δήμου Άργους – Μυκηνών οικονομικού έτους 2016 – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος.

2. Επί της υπ’ αριθ. 47/2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Άργους – Μυκηνών, με την οποία εγκρίνεται η Δ΄ τριμηνιαία έκθεση απολογισμού έτους 2015, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 266 του Ν. 3852/2010 – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος.

3. Περί ψηφίσεως πιστώσεως για την πληρωμή εξόδων στα πλαίσια της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος.

4. Επί του από 7-3-2016 εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Διαγραφή τελών ύδρευσης – άρδευσης – δικαιωμάτων βοσκής – τελών δημοτικού νεκροταφείου – λαϊκής αγοράς – Κ.Ο.Κ., Δ.Ε. Άργους, Μυκηνών, Λέρνας, Κουτσοποδίου και Λυρκείας» – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος.

5. Επί του από 7-3-2016 εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Διαγραφή ποσών από τους βεβαιωτικούς καταλόγους του δημοτικού φόρου επί των ακαθαρίστων εσόδων του Ν. 2539/97 και των αντίστοιχων προστίμων» – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος.

6. Επί του από 2-3-2016 εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Διαγραφή κλήσεων Κ.Ο.Κ., λόγω αχρεωστήτως βεβαιωθέντων τελών ετών 2004 και 2010» – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος.

7. Επί του από 17-3-2016 εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Μείωση ενοικίου καταστήματος» – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος.

8. Επί του από 18-3-2016 εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Αναστολή ισχύος αδειών στη Λαϊκή Αγορά Άργους» – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος.

9. Συνδιοργάνωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το 1 ο Πανελλήνιο Συμπόσιο, αφιερωμένο στους Συγγραφείς της Αργολίδας «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής» – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος.

Τεχνικά Θέματα:

10. Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος οδών στη Δ.Ε. Άργους 2015» – εισηγήτρια η κ. Μ. Λαθουράκη.

11. Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Μικρά Τεχνικά στην Δ.Ε. Λυρκείας» – εισηγήτρια η κ. Μ. Λαθουράκη.

12. Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση Προαυλίου Χώρου Δημοτικού Σχολείου Ινάχου» – εισηγήτρια η κ. Μ. Λαθουράκη.

13. Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση οδοστρώματος επαρχιακής οδού στον οικισμό Χούνης» – εισηγήτρια η κ. Μ. Λαθουράκη.

14. Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Οδοποιία Δ.Ε. Άργους 2014» – εισηγήτρια η κ. Μ. Λαθουράκη.

15. Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Οδοποιία Δ.Ε. Αλέας» – εισηγήτρια η κ. Μ. Λαθουράκη.

16. Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Περίφραξη δημοτικού γηπέδου επί της επαρχιακής οδού Άργους – Καρυάς» – εισηγήτρια η κ. Μ. Λαθουράκη.

17. Περί εγκρίσεως 1ου Α.Π.Ε. και παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Οδοποιία Δ.Ε. Λυρκείας 2014» – εισηγήτρια η κ. Μ. Λαθουράκη.

18. Περί εγκρίσεως 2ου Α.Π.Ε. του έργου: «Κατασκευή χλοοτάπητα στο γήπεδο του Μουσικού Σχολείου στην Τ.Κ. Προσύμνης» – εισηγήτρια η κ. Μ. Λαθουράκη.

19. Περί παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Οδοποιία Δ.Ε. Ν. Κίου 2014» – εισηγήτρια η κ. Μ. Λαθουράκη.

20. Περί εγκρίσεως της γνωμοδότησης για την μελέτη μορφολογικών κανόνων δόμησης και αρχιτεκτονικής στις περιοχές εντός και εκτός οικισμών (μέχρι 2000 κατοίκων) (σχετ. η υπ’ αριθ. 15/2016 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) – εισηγητής ο κ. Γ. Κοκοτός.

Τρέχοντα Θέματα:

21. Περί προσφοράς δημοτικού χώρου, ευρισκόμενου στην πόλη του Άργους και παραπλεύρως του Εργατικού Κέντρου για την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου σύμφωνα με την διαθήκη Π. Κολιαλέξη, προκειμένου οι εκτελεστές της διαθήκης να επιλέξουν, για τον ως άνω σκοπό είτε τον πιο πάνω προσφερόμενο δημοτικό χώρο, είτε το οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί για τον ίδιο σκοπό με την υπ’ αριθ. 5/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου – εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.

22. Περί μετονομασίας Δημοτικών οδών στην πόλη του Άργους – εισηγητής ο κ. Κ. Μπέγκος.

23. Περί ανέγερσης προτομής του αείμνηστου ήρωα της Κινάρου Υποπλοίαρχου Κωνσταντίνου Πανανά, ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος και κάλυψης της σχετικής δαπάνης – εισηγητής ο κ. Κ. Μπέγκος.

24. Περί ανέγερσης προτομής του αείμνηστου ήρωα της Κύπρου και ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο οποίος απαγχονίστηκε στις 14-3-1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών, για την λευτεριά της Κύπρου και κάλυψης της σχετικής δαπάνης – εισηγητής ο κ. Κ. Μπέγκος.

25. Περί ανακλήσεως της υπ’ αριθ. 18/2016 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία είχε αποφασιστεί η πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ δίμηνης διάρκειας για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών σε παιδικά τμήματα προσχολικής αγωγής της Δ/νσης των παιδικών σταθμών του Δήμου Άργους – Μυκηνών – εισηγήτρια η κ. Μ. Κουργιαλά.

26. Περί εγκρίσεως της 5ης Έκθεσης αξιολόγησης εγγραφών & διαγραφών νηπίων της ειδικής επιτροπής – εισηγήτρια η κ. Μ. Κουργιαλά.

27. Περί προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου έτους 2016, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος με τίτλο «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» – εισηγήτρια η κ. Μ. Κουργιαλά.

28. Περί προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2016 με σύμβαση μίσθωσης έργου για το Τμήμα Ωδείου του Δήμου Άργους – Μυκηνών – εισηγήτρια η κ. Λ. Λιμνιούδη.

29. Περί χορηγήσεως παραγωγικών αδειών πωλητών Λαϊκών Αγορών – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος.

30. Περί επεκτάσεως Δικτύου Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος.

31. Περί παραχωρήσεως κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Ηφαίστου στο Άργος – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος.

32. Επί αιτήσεως της CHIRAP GEORGIANA – MIHAELA του GHEORGHE για χορήγηση αδείας εγκατάστασης και χρήσης οικήματος επ’ αμοιβή εκδιδόμενου προσώπου – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος.

33. Επί αιτήσεως της ERDELYI TIMEA του IANOS για χορήγηση αδείας εγκατάστασης και χρήσης οικήματος επ’ αμοιβή εκδιδόμενου προσώπου – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος.

34. Περί ονοματοθεσίας δημοτικής οδού στην Δημοτική Κοινότητα Κουτσοποδίου σε οδό Μπουμπουλίνας (σχετ. το υπ’ αριθ. 2/2015 πρακτικό της Επιτροπής του άρθρου 8 του Ν. 3463/2006) – εισηγητής ο κ. Κ. Μπέγκος.

35. Περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του ως μέλους της επιτροπής του Π.Δ. 23/2000 (ΦΕΚ 18Α /7-2-2000 «Ίδρυση και λειτουργία σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης» και για θέματα του υπ’ αριθ. 20 (ΦΕΚ 444 Β΄/26-4-99) Γενικού Κανονισμού Λιμένα» – εισηγητής ο κ. Κ. Μπέγκος.

36. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής των κάτωθι έργων: α) Σημειακές παρεμβάσεις στην Καρυά. β) Τσιμεντοστρώσεις οδών. γ) Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στη Δ.Ε. Αχλαδοκάμπου. με την συμμετοχή Δημοτικών Υπαλλήλων και ενός Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του, μετά από διαδικασία κληρώσεως σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4257/2014 άρθρο 61 και Ν. 4024/2011 άρθρο 26 – εισηγητής ο κ. Κ. Μπέγκος.