ΡεπορτάζΑρχείο

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Με ανεπανόρθωτη ζημιά απειλείται από το πρωί ο υδροβιότοπος

Η εικόνα που κατέγραψε η φωτογραφική μηχανή το πρωί της Δευτέρας, με ένα πουλί να τσαλαβουτάει και να προσπαθεί να ξεδιψάσει στα αγνώστου προέλευσης υγρά που πέταξαν άγνωστοι στον υδροβιότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου, μιλάει από μόνη της.

Έκπληκτοι οι περαστικοί ήρθαν αντιμέτωποι με τις εικόνες που αποτυπώθηκαν στις φωτογραφίες στην παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου.

Άγνωστοι πέταξαν υγρά που μοιάζουν με λάδια, απειλώντας έτσι με ανεπανόρθωτη ζημιά το περιβάλλον.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Μέχρι αυτή την ώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες Περιβάλλοντος δεν έχει γίνει καμμία ανακοίνωση.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο anagnostis.org, το ίδιο είχε συμβεί και στο παρελθόν, αλλά πριν προλάβει αντιδράσει κανείς, τα υγρά σκεπάστηκαν με άμμο.

Τα προηγούμενα χρόνια, το πρόβλημα εντοπιζόταν κυρίως στα σκουπίδια και τα μπάζα, που πετούσαν στην παραλιακή. Αλλά δεν περίμενε κανείς να γίνει ο υδροβιότοπος και χώρος απόρριψης υγρών που εισχωρούν αμέσως στον υδροφόρο ορίζοντα, ή καταλήγουν στη θάλασσα.

Όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν σπάνιας  ομορφιάς υγροβιότοπο με μεγάλο πληθυσμό φυτών, ψαριών, πουλιών που μόνιμα ή ως «τακτικοί» επισκέπτες φιλοξενούνται εκεί και που κάποια απ’ αυτά δεν αποκλείεται να ανήκουν σε σπάνια είδη.