ΡεπορτάζΑρχείο

Πασαρέλα ιστορικών οχημάτων η Τίρυνθα! (Pics)

Πραγματοποιήθηκε, με εξαιρετική επιτυχία, η καθιερωμένη εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.), η οποία και φέτος έλαβε χώρα στο ανανεωμένο Automotive Museum Nafplias στην Τίρυνθα, την Κυριακή 20 Μαρτίου.

Στην κοπή της πίτας που συνοδεύτηκε με μπουφέ και ζωντανή μουσική, παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, ο Γιάννης Ανδριανός, πρόεδροι λεσχών που απαρτίζουν την Ομοσπονδία, και πάνω από 350 μέλη που κατέφθασαν με τα ιστορικά τους οχήματα, τα οποία δημιούργησαν μία πασαρέλα έξω από τον χώρο της εκδήλωσης, ενώ μία ανάλογη πασαρέλα υπήρχε και μέσα σε αυτόν!
 



Η απόλυτη φαντασίωση για τον φίλο του παλιού αυτοκινήτου και το ιδανικότερο περιβάλλον για μία τέτοια εκδήλωση.

Το Ναύπλιο από το πουθενά, αποτέλεσε και φέτος πόλο έλξης για τους λάτρεις της κλασικής αυτοκίνησης από όλα τα μέρη της Ελλάδας, και αυτό χάρη στις προσπάθειες του προέδρου της ΕΟΟΕ Αντώνη Θεοχάρη που βαδίζοντας στα χνάρια του εκλιπόντος πατέρα του και δημιουργού της Ομοσπονδίας Κώστα Θεοχάρη, συνεχίζει να συντηρεί με ιδιωτικά κεφάλαια αυτό το μουσείο – στολίδι, που ελάχιστοι από τους ντόπιους γνωρίζουν την ύπαρξή του, και ακόμα πιο ελάχιστοι το έχουν επισκεφθεί…
 



Από τα οχήματα εποχής που έκαναν την εμφάνισή τους το μεσημέρι της Κυριακής στην αυλή του μουσείου αυτοκίνησης, δεν έλειψε και η πάλαι ποτέ κραταιά Ελληνική αυτοκινητοβιομηχνία, όπως το ΒΙΑΜΑΞ της συλλογής των αδελφών Λαζαρόπουλου το οποίο, αν δεν κάνουμε λάθος, είναι το ίδιο που είχε παίξει στον «Ηρακλή Μαινόμενο» στην Επίδαυρο το 2011 (θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ).

Και επειδή η εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, απολαύστε τα «καλλιστεία» αντίκας της Τίρυνθας, απέναντι ακριβώς από τα κυκλώπεια τείχη του Μυκηναϊκού ανακτόρου που κατοικήθηκε αδιαλείπτως από τη Νεολιθική εποχή (2700-2200 π.Χ.) μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Η σύγχρονη ιστορία απέναντι στο πολύ μακρινό παρελθόν μας…
 




















 
Κ.Κ.