ΠολιτισμόςΑρχείο

Ανακάλυψαν την «μουσική των γραμμάτων» στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» σε συνεργασία με το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργάνωσε ένα πρόγραμμα κίνησης και γραφής για παιδιά 6-9 ετών, με τίτλο «η μουσική των γραμμάτων», το οποίο συντόνισε η κα Βέρα Κίτνα, καθηγήτρια Παραστατικών Τεχνών, κινησιολόγος τεχνών και πρακτικών μουσικοκινητικής. H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου, στο Λυγουριό.
 

Το εργαστήρι αυτό, μέσα από το πρίσμα της κινησιολογίας, του λόγου και της μουσικοκινητικής, απευθύνεται σε παιδιά και προσεγγίζει τη γραφή με ένα διαφορετικό τρόπο. Με τη μεθόδο «Παιδική Παραστατικότητα» και των τεχνικών της, με στόχο την ανάδυση της προσωπικής γραφής του παιδιού, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή του και καλλιεργείται το ενδιαφέρον του για τον αλφαβητισμό – γραφή.
 

Η εκδήλωση είχε μεγάλη συμμετοχή και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στο νέο αυτό εγχείρημα. «Ο Καββαδίας» ευχαριστεί θερμά την κα Κίτνα και υπόσχεται αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον.
 

Το event έγινε στο πλαίσιο πολιτιστικών δράσεων του Συμποσίου Συγγραφέων της Αργολίδας, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, στο οποίο, μεταξύ άλλων, συμμετέχει «Ο Καββαδίας» με τη στήριξη του Δήμου Επιδαύρου.