ΚοινωνίαΑρχείο

Κλεμμένα τα φυτοφάρμακα που έριξαν στον Ερασίνο

Μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκων πετάχτηκε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη στον Ερασίνο ποταμό από αγνώστους και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Τις κούτες με τα εντομοκτόνα φυτοφάρμακα, εντόπισαν ψαράδες της Νέας Κίου το πρωί της Τρίτης (22/3) και αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές.

Τα κουτιά επέπλεαν στο ποτάμι και είχαν κατεύθυνση προς τη θάλασσα, ενώ κάποια από αυτά φέρεται να ήταν ανοιχτά με το περιεχόμενό τους να έχει χυθεί στο νερό. Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου με το που μετέβη στο σημείο, ξεκίνησε αμέσως την περισυλλογή τους, ενώ σημείο έφτασε και κλιμάκιο Γεωπόνων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος για να εξετάσουν τα κουτιά.

Κατά την εξέταση οι γεωπόνοι της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας διαπίστωσαν ότι τα φυτοφάρμακα ήταν τα ίδια με αυτά που πριν τρεις εβδομάδες είχαν κλαπεί από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το ίδιο επιβεβαίωσε και με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, που με εκτίμησή του δεν υπάρχει μόλυνση του ποταμού ή της θάλασσας, αφού, όπως ισχυρίζεται, όλες οι συσκευασίες που περισυνελέγησαν ήταν κλειστές. Σε κάθε περίπτωση και για παν ενδεχόμενο έχει λήφθει δείγμα νερού το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση.