ΚοινωνίαΑρχείο

Όποιος προλάβει να πληρώσει πλήρωσε στη ΔΕΗ του Άργους!

Την άμεση ανάκληση της πρόσφατης απόφασης για λειτουργία του καταστήματος της ΔΕΗ του Άργους μόνο Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή για εισπράξεις, ζητούν με ρωτήσεις τους ο Γιάννης Ανδριανός και ο Γιάννης Μανιάτης, με τον δεύτερο να στέκεται και στο πως η ΔΕΗ θα εισπράξει τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, κλείνοντας το ένα κατάστημα μετά το άλλο και ταλαιπωρόντας τους πολίτες.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Ανδριανός στην ερώτησή του:
«Με πρόσφατη παράλογη απόφαση της ΔΕΗ η οποία ανακοινώθηκε από την αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια του κλάδου Πελοποννήσου – Ηπείρου της ΔΕΗ, το κατάστημα της ΔΕΗ στο Άργος θα λειτουργεί στο εξής για εισπράξεις μόνο τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει εντονότατη ταλαιπωρία στους καταναλωτές της ΔΕΗ που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο κατάστημα δεδομένου του ότι ο Δήμος Άργος-Μυκηνών είναι ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος της Αργολίδας, ενώ το εκεί κατάστημα της ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ως γ’ κατηγορίας έχει ημερήσιες εισπράξεις από 35.000 έως τις 70.000 ευρώ και τον Μάρτιο του 2016 είχε εισπράξεις 1,075,596.71 ευρώ, σχεδόν ίσες με το αντίστοιχο κατάστημα της Τρίπολης που έχει χαρακτηριστεί α’ κατηγορίας.

Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1) Με ποιες άμεσες κινήσεις θα ανακληθεί η παράλογη απόφαση για τη λειτουργία του καταστήματος της ΔΕΗ στο Άργος για εισπράξεις μόνο τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.
2) Μήπως αυτή η απόφαση είναι το πρώτο βήμα περαιτέρω υποβάθμισης ή κατάργησης του καταστήματος”.

Αντίστοιχα ο Γιάννης Μανιάτης στέκεται στα εξής: 
Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. ερώτησής μου 3846/09.03.2016, η οποία παραμένει αναπάντητη, αναφορικά με την επίλυση των κενών στελέχωσης της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ Άργους και της ομαλής εξυπηρέτησης των πολιτών του Καλλικρατικού Δήμου Άργους-Μυκηνών, διαπιστώνουμε σήμερα ότι καμία άμεση ενέργεια δεν πραγματοποιήθηκε προς βελτίωση της κατάστασης, αντιθέτως η κατάσταση οδεύει προς χειρότερα μονοπάτια.

Η απόφαση της ΔΕΗ Πελοποννήσου – Ηπείρου το κατάστημα της ΔΕΗ στην περιοχή του Άργους να λειτουργεί 3 μέρες από τις 5 εργάσιμες ημέρες προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες των καταναλωτών της επιχείρησης της περιοχής του Καλλικρατικού Δήμου Άργους-Μυκηνών, που γεωγραφικά καταλαμβάνει το ήμισυ της Αργολίδας με περισσότερες από 32.000 παροχές χαμηλής και 40 μέσης τάσης, έρχεται να μας γεμίσει απορία για το πώς για μία ακόμη φορά λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Κλείνετε, λοιπόν, ένα κατάστημα του μεγαλύτερου Δήμου της Αργολίδας με τις περισσότερες παροχές και εισπράξεις λογαριασμών και οδηγείτε τους πολίτες σε ταλαιπωρία να μετακινούνται σε άλλη πόλη για την εξυπηρέτησή τους, αφού χρησιμοποιήσουν δύο τουλάχιστον συγκοινωνίες, για να μεταβούν σε αυτήν;

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κκ Υπουργός:
Α) Αφού δεν εξετάσατε το θέμα της στελέχωσης για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και την ομαλή λειτουργία του Πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ στο Άργος, τουλάχιστον θα εξετάσετε τώρα το σοβαρό θέμα της υποβάθμισης της λειτουργίας ΔΕΔΔΗΕ-ΔΕΗ στο Άργος;

Β) Και αν ναι, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για την επιστροφή στην ομαλή  εξυπηρέτηση των πολιτών;

Γ) Η πολιτική για είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών συμβαδίζει και με την πολιτική για κλείσιμο των καταστημάτων;»