ΚοινωνίαΑρχείο

Το σνομπάρισμα των Καλαματιανών για το τρένο και ο Καμπόσος που τα είπε και για το Άργος (Βίντεο)

Το θέμα του προαστιακού σιδηροδρόμου στη γραμμή Κόρινθος – Μυκήνες – Άργος έθεσε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Καμπόσος σε ειδική εκδήλωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα εχθές, Κυριακή 3 Απριλίου.  

Κύριο θέμα της ημερίδας ήταν η παρουσίαση της μελέτης «Σιδηροδρομική Γραμμή Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα». Η παρουσίαση έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιο Βούρδα, και στελέχη του οργανισμού. Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γεώργιος Δέδες.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών δεν άφησε ασχολίαστη την απουσία του δήμαρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ο οποίος είχε προαναγγείλει ότι δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «γιατί έχει το στοιχείο της προπαγάνδας». Ο Δημήτρης Καμπόσος ανέφερε ότι «είμαστε εκλεγμένοι δημοκρατικά και μεις και η κυβέρνηση. Να μην τα μηδενίζουμε, να προσφέρουμε. Οι συνεργασίες δίνουν λύσεις, οι απομονώσεις σε κάνουν αντικοινωνικό. Οι νίκες δεν έρχονται με ευχές και παρακάλια, έρχονται με αγώνες, με συντονισμένες ενέργειες». 

Είπε ακόμη ότι αυτά που ακούστηκαν περί προπαγανδιστικής εκδήλωσης δεν μπορεί να αφορούν εκδηλώσεις που οργανώνονται από δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα και στις οποίες συμμετέχει η δημοκρατική εκλεγμένη κυβέρνηση. Αργότερα μετά από τοποθετήσεις κι επικρίσεις παριστάμενων πολιτών, ο κ. Καμπόσος είπε ότι δύο φορές έχει έρθει στην Καλαμάτα, για εκδηλώσεις και ο κ. Νίκας δεν έχει παραστεί.

Να τονιστεί πως κανείς από τους δήμαρχους της Μεσσηνίας, τουλάχιστον εκείνων των Δήμων από τους οποίους περνάει η σιδηροδρομική γραμμή, δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης για το σιδηρόδρομο Πάτρας-Πύργου-Καλαμάτας. Το ίδιο συνέβη και με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας.

Εμμέσως και ο γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Δέδες αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιος Βούρδας, σχολίασαν τις απουσίες των δήμαρχων και των εκπροσώπων της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση έχει πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει όσον αφορά την επαναλειτουργία και αναβάθμιση του σιδηρόδρομου.

Ο Σπύρος Μωρακέας, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, σημείωσε ότι είχε παρακολουθήσει, πριν λίγες εβδομάδες, την παρουσίαση της ίδιας μελέτης στον Πύργο, όπου η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική. Χαρακτηριστικά είπε ότι στον Πύργο ήταν διοργανώτρια της εκδήλωσης η ίδια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία εκπροσωπήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο, παραβρέθηκαν όλοι οι δήμαρχοι αλλά και οι περισσότεροι παραγωγικοί φορείς της Ηλείας. Αντίθετα, τόνισε, οι απουσίες που σημειώθηκαν στην Καλαμάτα προκαλούν σοβαρό προβληματισμό για τη σκοπιμότητα τους.