ΟικονομίαΑρχείο

Μεγαλύτερη λάμψη στο φετινό ραντεβού του γιώτινγκ στο Ναύπλιο

Από τις 7-10 Μαΐου το Ναύπλιο θα φιλοξενήσει το 3ο Mediterranean Yacht Show που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Σημαντικοί εκπρόσωποι και παράγοντες του yachting παγκοσμίως επιλέγουν και φέτος να επισκεφθούν το Ναύπλιο για να επιθεωρήσουν και να θαυμάσουν έναν πολυπληθή στόλο επαγγελματικών σκαφών αναψυχής που φέρουν σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

Υστερα από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, η έκθεση παρουσιάζει μια αυξανόμενη δυναμική, γεγονός που αποδεικνύεται από τον υψηλό αριθμό συμμετοχών και το ενδιαφέρον των brokers και του ξένου Τύπου. Το φετινό «σαλόνι τουριστικών σκαφών» θα είναι αναβαθμισμένο, με μεγαλύτερα σκάφη, περισσότερη διαφήμιση και διάσημους προσκεκλημενους.

Τα φιλόξενα νερά της Ανατολικής Μεσογείου, η ελληνική ναυτική παράδοση και η ιστορία του Ναυπλίου συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για την διοργάνωση της έκθεσης που αν συνδυαστεί με ένα χαμογελαστό καλοσώρισμα και μία ζεστή φιλοξενία, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον της έκθεσης με αισιοδοξία.

«Ο Τουρισμός εξακολουθεί να είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας και το δρόμο ανοίγουν εδώ και χρόνια οι επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού και ιδιαίτερα του yachting. Αξιόπιστοι εργοδότες, συντηρούν σε ετήσια βάση χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ένα κλάδο που προσελκύει την αφρόκρεμα των διεθνών επισκεπτών στην Ελλάδα. Σε ένα κλάδο που ενισχύει ουσιαστικά την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, και βάζει τις βάσεις για τη μελλοντική προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, κύριος Μιχάλης Σκουλικίδης.