ΠολιτισμόςΑρχείο

Τι συμβαίνει με το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου;

«Οι Σκηνές Τέχνης στις οποίες εμπεριέχεται και το Θέατρο είναι πλέον κάτι πολύ ευρύτερο και με διαφορετικό προσανατολισμό. Κύκλοι ανοίγουν και κλείνουν συνεχώς ομολογουμένως με ιλιγγιώδη ταχύτητα». Με αυτή τη φράση η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου προσπαθεί να περιγράψει τη μετεξέλιξη του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου.
 
Με μια λιτή αναφορά, χωρίς πολλές λεπτομέρειες η κα Καλκούνου αναφέρει:
«Στην αγωνία κάποιων συμπολιτών μας για την ύπαρξη του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου, απαντώ ότι λειτουργούν Τμήματα Θεατρικής Παιδείας σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθώς και τα μαθήματα αφηγηματικού Θεάτρου που επιμελείται η κα Γιασεμί Κηλαηδόνη.
 
Λειτουργούν επίσης η Πειραματική και η Παραμυθένια Σκηνή – η Παραμυθένια Σκηνή μάλιστα προβάλλει στο Τριανόν αυτό τον καιρό το «Άγαλμα του Πάνα». Φιλοξενήθηκαν επίσης παραστάσεις επαγγελματικού θεάτρου κατά τη διάρκεια του χειμώνα και η σκηνή του Τριανόν προσφέρεται, ως οφείλει, ως βήμα έκφρασης για τις σκηνές της πόλης μας και του φοιτητές του Πανεπιστημίου μας.
 
Το Θέατρο στις μέρες μας σε όλη την Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο είναι πλέον πολύμορφο και με ποικίλες προσεγγίσεις. Κατά τη γνώμη μας τα ΔΗΘΕΝΑ πέραν των οικονομικών δυσκολιών αδράνησαν γιατί δεν απέκτησαν ποτέ το δικό τους προφίλ μέσα από την διαφορετική οπτική της κάθε πόλης.
 
Οι Σκηνές Τέχνης στις οποίες εμπεριέχεται και το Θέατρο είναι πλέον κάτι πολύ ευρύτερο και με διαφορετικό προσανατολισμό. Κύκλοι ανοίγουν και κλείνουν συνεχώς ομολογουμένως με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
 
Ελπίζουμε και προσπαθούμε να τους παρακολουθήσουμε. Σ’ ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται συνεχώς αναζητούμε όλοι και κατά συνέπεια και το Θέατρο της πόλης μας την Οπτική του!».