ΠολιτισμόςΑρχείο

Σάρωσε στα μαθητικά «Όσκαρ» το 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους

Τα μαθητικά «Όσκαρ» απονεμήθηκαν χθες, Τετάρτη 13 Απριλίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην Κεντρική Αίθουσα (Ζακλίν ντε Ρομιγί) στην τελετή βράβευσης των μαθητικών ταινιών που διακρίθηκαν στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με γενικό τίτλο “Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία”.

Ο διαγωνισμός που προάγει την τέχνη του κινηματόγραφου στα σχολεία οργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και την ΕΡΤ και απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Στην κατάμεστη αίθουσα μεγάλοι πρωταγωνιστές: μαθητές και οι μαθήτριες από όλη την Ελλάδα. Και μπορεί να έλειψαν το κόκκινο χαλί, οι τουαλέτες και τα σμόκιν, ήταν, όμως, εκεί οι λιλιπούτειοι σκηνοθέτες, τεχνικοί εικόνας – ήχου και ηθοποιοί, με τη δημιουργικότητα και το κέφι τους, καθώς και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Στην εκδήλωση, χαιρέτισαν και απένειμαν βραβεία ο Υφυπουργός του Υπουργείου Παιδείας, ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων,  Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων,  Ιωάννης Παντής.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών προβλήθηκαν οι βραβευμένες  ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν οι μαθητές. Τα φιλμ αγγίζουν θέματα που αφορούν την κεντρική ιδέα του διαγωνισμού με κύρια χαρακτηριστικά την ευαισθησία και την φαντασία.

Επίσημοι καλεσμένοι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης και η ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, που ερμήνευσε το τραγούδι «Τα παιδιά των δρόμων» μαζί με τους παρευρισκόμενους μαθητές.

Στον διαγωνισμό οι μαθητές παρουσίασαν: 168 ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένου σχεδίου) από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια. 36 κινηματογραφικές αφίσες/εξώφυλλα και 20 πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις.

Σάρωσε στα ντοκιμαντέρ το 1ο ΕΠΑΛ και το 1ο Ε.Κ. Άργους

Την τιμητική της, είχε η κατηγορία ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ), όπου το 1ο ΕΠΑΛ Άργους και το 1Ο Ε.Κ. Άργους κατέκτησαν το 1ο και 2ο Βραβείο.

Πιο συγκεκριμένα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το 1ο βραβείο ταινιών τεκμηρίωσης απονεμήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους και 1ο Ε.Κ. Άργους για την ταινία τους «Ο θρύλος του Τζιμ Λόντου» Και τα δύο βραβεία απένειμε στους μαθητές του Άργους ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Μανιάτης.

Το 2ο βραβείο ταινιών τεκμηρίωσης απονεμήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους και 1ο Ε.Κ. Άργους για την ταινία τους «Για την Ελλάδα, Στέλιο μου».

 

Διαβάστε Επίσης: 
Αυτές είναι οι ταινίες που χάρισαν τα «όσκαρ» στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους (Βίντεο)