ΚοινωνίαΑρχείο

Η απόλυτη ξεφτίλα! Ταχυδρομικός μεσαίωνας στην Επίδαυρο…

Στον περασμένο αιώνα έχουν μείνει τα ταχυδρομεία της Παλαιάς και Νέας Επιδαύρου τα οποία λόγω έλλειψης υπολογιστών λειτουργούν εν έτει 2016 χειρογράφως, όπως τότε στην κατοχή με τους Γερμανούς! 

Ο «ταχυδρομικός μεσαίωνας» αποτυπώνει τη νοσηρή κατάσταση που συνεχίζει να υφίσταται ακόμα και σήμερα σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες, που είναι υποχρεωμένες να λειτουργούν με πρακτικές περασμένων δεκαετιών, κάτι που αποτελεί ντροπή για ένα κράτος που υποτίθεται ότι θέλει να λέγεται «ευρωπαϊκό»…

Αυτή την ανάγκη εκσυγχρονισμού και μηχανογράφησης στα καταστήματα ΕΛΤΑ της Παλαιάς και Νέας Επιδαύρου τονίζει ο Γιάννης Ανδριανός σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Παρά τον εκσυγχρονισμό των ΕΛΤΑ τα τελευταία χρόνια, τα καταστήματα της Παλαιάς Επιδαύρου και της Νέας Επιδαύρου εξακολουθούν να λειτουργούν χειρογράφως, χωρίς ηλεκτρονική μηχανοργάνωση και χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνονται όλες οι συναλλαγές και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να μην εξυπηρετούνται άμεσα.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
 
1. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ για τον εκσυγχρονισμό και την ηλεκτρονική μηχανοργάνωση των εν λόγω καταστημάτων και ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;»