ΕκδηλώσειςΑρχείο

Αναβιώνει το δράμα του Θεανθρώπου στο Ναύπλιο

Με Πασχαλινό bazaar ξεκινούν το Σάββατο του Λαζάρου από τις 10.00- 18.00 στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα στο Ναύπλιο. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν πολλά δρώμενα για τα παιδιά, ενώ παραδοσιακά έθιμα επανέρχονται στην επιφάνεια, όπως τα “Λαζαράκια”, “Κυνήγι του χαμένου αυγού”, “Στεφάνια για τον Χριστό και τον Μάη” κ.α. Παράλληλα οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται με βυζαντινούς ύμνους και θρησκευτική-κλασική μουσική.

Σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη των τοπικών εθίμων παίζουν και τα δημοτικά διαμερίσματα, όπως η μεταφορά των επιταφίων μέσα στην θάλασσα στο Τολό, η αναβίωση του εθίμου της Αγάπης στη Μιδέα, το έθιμο Ιούδα στην Ασίνη, το αυγό της Λαμπρής στο Ναύπλιο αλλά και εορτασμοί τοπικών πολιούχων μετά το Πάσχα.

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος: “Μέσα σ αυτούς τους μελαγχολικούς καιρούς, το Ναύπλιο ντυμένο στα χρώματα των ανθών της βουκαμβίλιας και των αρωμάτων των γιασεμιών, είναι έτοιμο να δεχτεί στα σοκάκια του τα βήματα εκείνων που αναζητούν την ελπίδα και το φως το Αναστάσιμο”.

Το Πρόγραμμα των πασχαλινών Εκδηλώσεων στον Δήμο Ναυπλιέων:
(Πατήστε επάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)