ΚοινωνίαΑρχείο

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου βαδίζουν αγωνιστικά και διεκδικούν

Την Κυριακή 15 Μάη, θα γίνει η 32η Πορείας Ειρήνης από τη γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, την Κερασίτσα, έως την Τρίπολη, όπως αποφάσισαν οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου.
 

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
Η φετινή πορεία γίνεται σε συνθήκες που τα σημάδια της καπιταλιστικής κρίσης στο κορμί του λαού μας είναι έντονα, ενώ το κεφάλαιο αυξάνει την κερδοφορία του. Τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών οξύνονται, συνεχίζεται η υψηλή ανεργία, η φτώχεια, η επίθεση στα ασφαλιστικά, στα εργασιακά δικαιώματα, η υποβάθμιση της Παιδείας και της Υγείας.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής οι λαοί βιώνουν τις τραγικές συνέπειες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια πρόσφυγες και ερείπια στις χώρες που πήγαν “να σώσουν” οι ιμπεριαλιστές με σκοπό το μοίρασμα των ενεργειακών πόρων, των δρόμων μεταφοράς τους και γενικότερα των αγορών.

Στη χώρα μας, κάτω από τις φτερούγες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εκδηλώνονται σήμερα οι συνεχείς προκλήσεις στο Αιγαίο, το γκριζάρισμα ζωνών και οι στόχοι για συνδιαχείριση στο Αιγαίο (παρουσία του ΝΑΤΟ, εγκατάσταση νέων βάσεων κ.ά.). Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε αυτό το βαρύ κλίμα θα πραγματοποιηθεί φέτος η 32η Πορεία στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και όλων των αγωνιστών του φιλειρηνικού κινήματος. Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, στους εργαζομένους, στους ανέργους, στις γυναίκες, ιδιαίτερα στη νεολαία να δυναμώσουμε το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Κυριακή 15 Μάη, να βαδίσουμε μαζικά και αγωνιστικά διεκδικώντας:
– Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στη Συρία.
– Να απομακρυνθούν τώρα οι βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
– Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
– Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ».
Ενημέρωση για το ακριβές πρόγραμμα θα υπάρξει το επόμενο διάστημα.