ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Καλλιάνος: Μπαΐλντισα με τα σκουπίδια στο ωραιότερο σημείο των Ιρίων (podcast)

Μπαΐλντισα. Έσπασε η καρδιά μου. Από δω και πέρα πρέπει το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του να το κρατήσει καθαρό. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη.

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιρίων Αδριανός Καλλιάνος μιλά στη συνέντευξή του για τους τόνους σκουπιδιών που έχουν μαζευτεί στην ωραιότερη παραλία των Ιρίων, στη Γωνιά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (podcast)

Παράλληλα με έγγραφό του με θέμα «Παράνομη Εναπόθεση Σκουπιδιών» που απευθύνεται προς τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ζητά τη διαφύλαξη της καθαριότητας του χώρου.
 

ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΙΡΙΑ ΕΤΑ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ

 

Η κατάσταση αυτή δεν είναι σημερινή. Πριν μερικούς μήνες το πρόβλημα είχε και πάλι αναδειχθεί. Όμως δεν άλλαξε κάτι. Παρότι ήρθε καλοκαίρι και ο κόσμος πηγαίνει στην παραλία, με τα Ίρια μάλιστα να αναμένουν και επισκέπτες – τουρίστες τόνοι σκουπιδιών συνεχίζουν να συσσωρεύονται στη Γωνιά. 

 

Ο Ανδριανός Καλλιάνος ερωτάται και απαντά: 

Ποιος φταίει για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην παραλία των Ιρίων, με τόνους σκουπίδια να συσσωρεύονται στη λεγόμενη Γωνιά; Πώς ανέχονται οι ντόπιοι να κολυμπούν δίπλα στη χαβούζα; Και πώς υποδέχονται τους επισκέπτες – τουρίστες με αυτό το χάλι; Ποιοι πετούν τα σκουπίδια;  Σε ποιόν ανήκει ο χώρος;

Όπως λέει όταν ανέλαβε έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του να μείνει καθαρή το ωραιότερο κομμάτι της παραλίας των Ιρίων:

Το καθαρίσαμε, φτιάξαμε μια ράμπα για να διευκολύνει όσους ήθελαν να πετούν τα ογκώδη σε ένα κοντέινερ. Απομακρύνθηκε πριν μερικές μέρες, γιατί δεν μπορούμε να βρούμε άκρη. Τα πετούν απέξω επιδεικτικά. Σκουπίδια πάσης φύσεως, αγροτικά, απόβλητα, νάιλον, λάστιχα, πλαστικά φελιζόλ, ψώφια ζώα, σάπια φρούτα.

Τα περισσότερα προέρχονται από χωράφια, αλλά και από επαγγελματίες που καθαρίζουν που τα πετούν εκεί.
Όπως επισημαίνει η έκταση ανήκει στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, αλλά είναι παρατημένη στο έλεος. 
Τονίζει ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Και δηλώνει: «Πλέον τα ΕΤΑ πρέπει να φροντίσουν για την καθαριότητα. Ενημερώθηκαν με έγγραφο και αναμένουμε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Μέσα στο 2019 και στο 2020 καθαρίσαμε πολλές φορές

Τα πετούν κρυφά σε ώρες που δεν μπορεί να τους ελέγξει κάποιος.

Πετάξαμε την τελευταία φορά 120 τόνους σκουπίδια. Μια ώρα αργότερα είχε ξαναγεμίσει.

Έχουν γίνει επανειλημμένως συστάσεις και απαγόρευση αγροτικών αποβλήτων. Δεν το σεβάστηκε κανένας.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει ζητήσει την παραχώρηση στο δήμο.