ΠολιτισμόςΑρχείο

Ξεκρέμαστοι οι ειδικοί μαθητές στην Αργολίδα

Ενδιαφέρουσα ήταν η ημερίδα που διοργανώθηκε στις 24 Απριλίου στο Ναύπλιο με θέμα: «Το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Αργολίδος ως μοχλός ανάπτυξης και υποστήριξης της κοινωνικής αλληλοδιαδοχής», υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων.

Αίσθηση για την αρτιότητά τους προκάλεσαν οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις των διακεκριμένων εισηγητών που παρευρέθησαν στην ημερίδα και προκάλεσαν γόνιμο διάλογο που κατέληξε σε εμπεριστατωμένες προτάσεις.

Παρόλα αυτά ο Νίκος Φίλης συνεχίζει να αφήνει ξεκρέμαστους τους αποφοιτήσαντες μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου, καθώς δεν έχει φροντίσει μέχρι τώρα να δημιουργήσει Επαγγελματικό Λύκειο Ειδικής Αγωγής παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Ναυπλιέων έχει ήδη παραχωρήσει κτίριο για τη στέγαση του Λυκείου, κάτι που εξαλείφει κάθε δικαιολογία από πλευράς του αρμόδίου υπουργείου.

Οι εισηγήσεις ήταν με σειρά παρουσίασης:

  • «Ο Ρόλος και η σημασία των ειδικών επαγγελματικών Λυκείων»
  • «Ειδική Αγωγή στο Νομό Αργολίδας, νέες εκπαιδευτικές δομές και σημασία τους στην κοινωνική παραδοχή της διαφορετικότητας»
  • «Η Συνεκπαίδευση και τα προβλήματα της»
  • «Μεγαλώνοντας τα παιδιά της καρδίας μας»

 

Οι εμπεριστατωμένες προτάσεις ανάδειξαν τον ρόλο και την αναγκαιότητα του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Αργολίδος ως μοχλός ανάπτυξης και υποστήριξης των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Το Ευχαριστώ του Συλλόγου Γονέων προς τον δήμαρχο:
Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε οσύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Αργολίδας για την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου Ναυπλίεων στη διεξαγωγή της επιμορφωτικής ημερίδας με θέμα «Το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Αργολίδος ως μοχλός ανάπτυξης και  υποστήριξης  της κοινωνικής  αλληλοδιαδοχής».

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται:
«Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Αργολίδας αισθάνεται την υποχρέωση  να σας ευχαριστήσει  θερμά  για την αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή σας στη διεξαγωγή της επιμορφωτικής ημερίδας με θέμα: «Το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Αργολίδος ως μοχλός ανάπτυξης και υποστήριξης της κοινωνικής αλληλοδιαδοχής».

Σας ευχαριστούμε πολύ επίσης και για την τιμή που μας κάνατε να παρευρεθείτε στην ημερίδα και να απευθύνετε θερμό χαιρετισμό – τοποθέτηση στους παρευρισκόμενους.

Ευελπιστούμε ότι θα σας έχουμε κοντά μας και θα συνεργαζόμαστε και εις το μέλλον.

Θα θέλαμε επίσης να επεκτείνουμε τις ευχαριστίες μας στην κα Ράλλη Μαρία για την καλοσύνη και την διαθεσιμότητα καθ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και υλοποίησης της εκδήλωσης.