ΕυρώπηΑρχείο

Σπυράκη: Τροπολογία για ενίσχυση της Ελλάδας λόγω προσφυγικού

Με τροπολογία η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ζητήσει από την Κομισιόν να χρησιμοποιεί τα αδιάθετα του προϋπολογισμού για χώρες που αναλαμβάνουν εξαιρετικές δράσεις όπως το προσφυγικό, κάτι που «φωτογραφίζει» ειδικά την Ελλάδα.

Η πρόσφατη πρωτοβουλία 7 ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων και της Μαρίας Σπυράκη για την ενίσχυση κρατών – μελών που αναλαμβάνουν εξαιρετικές δράσεις, έγινε πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, όπως δηλώνει η ίδια, στη συνέντευξη που έδωσε από το Στρασβούργο, στον Άκη Γκάτζιο. Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, στις αρχές του 2017 αναμένεται το πρώτο αποτέλεσμα.

Στη συνέντευξή της η κα Σπυράκη απαντά ακόμα στις ερωτήσεις του Άκη Γκάτζιου για τις τελευταίες εξελίξεις μετά το Eurogroup, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι αφαιρεί και το τελευταίο ευρώ από την αγορά, ενώ επαναλαμβάνει το αίτημα για εκλογές.

Όπως τονίζει, “δεν είναι η χώρα εγκλωβισμένη στα μνημόνια. Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι εγκλωβισμένη στα μνημόνια, γιατί έχει προφανή αδυναμία να διαβάσει το διεθνές περιβάλλον και να απαντήσει στις διεθνείς προκλήσεις».