ΟικονομίαΑρχείο

Στους δρόμους οι αγρότες

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας και με καθημερινή παρουσία στα χωριά το νομού,  έστησαν από την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου μπλόκο στην Νέα Επαρχιακή Οδό Μυκηνών-Ναυπλίου στο ύψος του Ανυφίου «ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση».
 
 
Σήμερα Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα,οι μικρομεσαίοι αγροτές και κτηνοτρόφοι της Αργολίδας αποφασίσαν να πραγματοποιήσουν σύσκεψη εργατικών σωματείων, συλλόγων επαγγελματιών και φορέων της περιοχής στο χώρο του μπλόκου, που βρίσκεται απο χθές Τετάρτη στην Νέα Επαρχιακή Οδό Μυκηνών-Ναυπλίου, στο ύψος του Ανυφίου.
 
Την Παρασκευή 7  Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας με αίτημα  την σφράγιση αθεώρητων βιβλίων ασφάλισης ΟΓΑ.
 
Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία του μπλόκου θα συμμετάσχει το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας Λάρισας, στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αγροτικών μπλόκων προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση των αγροτών.
 
Την Κυριακή 9 Φεβρουαριου, στις 11 το πρωί, καλούν εργαζόμενους, ΕΒΕ, λαϊκά στρώματα σε συλλαλητήριο στο χώρο του μπλόκου, προκειμένου να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στον αγώνα τους και η αναγκαιότητα συντονισμού του αγώνα με όσους θίγονται από την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.
 
 
Οι αγρότες τόνισαν οτι: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους αγρότες, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματοβιοτέχνες, στους νέους, στους ανέργους, στους συνταξιούχους, στο λαό της Κεφαλονιάς και απαιτούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Σαν ένδειξη αλληλεγγύης καλούμε το λαό της Αργολίδας και την υλική συμπαράστασή  του και μαζεύουμε τρόφιμα και προϊόντα μακράς διάρκειας στο χώρο του μπλόκου».