ΠολιτικήΑρχείο

Συζήτηση για το μέλλον των ειδικών μαθητών

Ο Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε σήμερα την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΚΕΔΔΥ Αργολίδας και συζήτησε με τους Διευθυντές κ. Ιωάννη Γαληνό και κ. Γεώργιο Μιχαλόπουλο αντίστοιχα το χρονοδιάγραμμα των δράσεων που θα αναληφθούν μετά το πράσινο φως που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση και λειτουργία Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα, καθώς και ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση.
 

Ο κ. Ανδριανός αναφέρθηκε στη μακρά και έντονη διεκδίκηση που προηγήθηκε σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές κοινότητες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου που ήδη λειτουργούν στην περιοχή, απέναντι σε έναν γραφειοκρατικό παραλογισμό που διαρκώς δημιουργούσε εμπόδια.

Ακόμη, ο κ. Ανδριανός τόνισε ότι η ίδρυση και λειτουργία του Σχολείου θα προσφέρει σημαντικότατο έργο στα παιδιά που πλέον δεν θα αναγκάζονται να αποσύρονται από την εκπαιδευτική διαδικασία με συνέπειες στην κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή και την ψυχική τους υγεία.