ΠολιτικήΑρχείο

Μανιάτης: Θα φορολογείται και ο ύπνος…

Απαντήσεις για την επιβολή του «Ειδικού Τέλου Διανυκτέρευσης», ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη και Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο, με σχετική ερώτησή του, ο Βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Γιάννης Μανιάτης.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:
«Κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια της υπερήφανης διαπραγμάτευσης, απαισιοδοξία γέμισε τις ελληνικές Τουριστικές Επιχειρήσεις η Κυβέρνηση, με τη σχεδιαζόμενη επιβολή του “Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης”, αφού  δεν θα ησυχάζουν στον ύπνο τους ούτε οι ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων, Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Καταλυμάτων  της χώρας, ούτε και οι επισκέπτες τους, δεδομένου ότι θα πρέπει να προσθέσουν τώρα και το νέο τέλος στις ήδη αυξημένες από το προηγούμενο καλοκαίρι του 2015 αυξήσεις του ΦΠΑ στον Τουρισμό.

Η εφευρετικότητα σε επιβολή φόρων και εισφορών της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό και απορία και ανησυχία μας γεμίζει η προτίμηση που δείχνει στους φόρους και τις εισφορές σε ό,τι παραγωγικό και ανταγωνιστικό έχει μείνει στην χώρα για να δώσει ανάπτυξη και πλούτο. Ειδικά ο κλάδος του τουρισμού, όπως αναφέρουν οι συλλογικοί φορείς της Πελοποννήσου και όλων των περιοχών της Χώρας, έχει δεχθεί πολλά πλήγματα από το καλοκαίρι του 2015. Η  καθιέρωση νέας φοροεισπρακτικής επιβάρυνσης με το «Ειδικό Τέλος Διανυκτέρευσης» θα τον πλήξει καίρια, θα προκαλέσει ζημιά στην εθνική οικονομία και θα επιφέρει τον αφελληνισμό και την κατάρρευση χιλιάδων τουριστικών επιχειρήσεων.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Υπάρχει στην τελική διαπραγμάτευση πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση για την επιβολή του “Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης”;
2. Θα αξιοποιήσει τις προτεινόμενες από τους συλλογικούς φορείς του τομέα του Τουρισμού εναλλακτικές προτάσεις για μείωση της εισφοροδιαφυγής αντί της εύκολης λύσης του “Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης”;»