ΕκδηλώσειςΑρχείο

«RDRM – The 8 Hour Project» από την project λάσκα στο Ναύπλιο

Η project λάσκα σε συμπαραγωγή με τη mementaλ theater group παρουσιάζουν το RDRM -­‐ Τhe 8 Hour Project την Τετάρτη 25/5 και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου στα πλαίσια του φεστιβαλ Φεστιβαλάκι 2016. 

Ένα οκτάωρο performance που ασχολείται με τα όνειρα τις εικόνες, τους συνειρμούς και τις πολλαπλές ερμηνείες που προκαλούν. Mια ανοιχτή σύνθεση χωρίς αρχή μέση και τέλος, μια σειρά από εικόνες, αντιμετωπίζει το θέατρο σαν έκθεμα, και προτείνει στον θεατή το ρόλο του επισκέπτη, ο οποίος μπορεί να δει όσο θέλει, να καθίσει όπου θέλει, να βγει και να επιστρέψει.

Ο στόχος του project είναι η δημιουργία εικόνων στην προσπάθεια για αναβίωση ονείρων που έχουν δει οι επτά performers και η πρόκληση για πολλαπλές αναγνώσεις πάνω στο καθένα από αυτά απ΄ την πλευρά των θεατών. To performance φιλοδοξεί να είναι το πρώτο δρώμενο μεγάλης διάρκειας στα πλαίσια της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κατάλαβε πως το ν’ αποφασίσει κανείς να μορφοποιήσει τη συγκεχυμένη και ιλιγγιώδη ύλη του ονείρου είναι το πιο δύσκολο πράγμα με το οποίο μπορεί να καταπιαστεί, έστω κι αν μπορέσει να διεισδύσει σ’ όλα τα αινίγματα της ανώτατης και της κατώτατης τάξης πραγμάτων: πιο δύσκολο απ’ το να πλέξεις από άμμο ένα σκοινί, ή να αποτυπώσεις σε νόμισμα τη μορφή του άμορφου ανέμου. Κατάλαβε πως, στην αρχή, μια αποτυχία ήταν αναπόφευκτη. 

J.L. Borges, Τα Κυκλικά Ερείπια- Μυθοπλασίες Μτφρ: Αχιλλέας Κυριακίδης Ε κ δ ό σ ε ι ς Ύ ψ ι λ ο ν Βιβλία 1990. 

Η project λάσκα μέσα από τη δουλειά του επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μέρη ξεχασμένα με σκοπό την επανάχρηση την εικαστική αξιοποίησή τους και την αναζήτηση μιας νέας θεατρικής φόρμας. Στην ομάδα δεν υπάρχουν προκαθορισμένες ξεκάθαρες αρμοδιότητες αλλά προκύπτουν-­‐ή όχι, μέσα από τη δημιουργική διαδικασία.

Η ομάδα έχει συμμετοχή στην Διεθνή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου στις Σέρρες το 2014 αλλά και στο Off Off Athens Feslval στο θέατρο Επί Κολωνώ την ίδια χρονιά.

Συντελεστές: Αθηνά Αλεξίου, Σοφία Αρναουτάκη, Σπύρος Ασημένιος, Μάρα Βλαχοπούλου, Αμαρυλλίς Ζαχαριάδου, Χριστίνα Θεμελή, Mαρωφυλλιά Κονδύλη, Δημήτρης Οικονομίδης, Eρμής Περιστέρης, Πηνελόπη Πουλοπούλου, Μαράικα Τζουραμάνη Πρωτότυπη Μουσική: Scizhic Inzc.

Info Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου -­‐ εντος Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Είσοδος Δωρεάν

Η σελίδα της εκδήλωσης στο facebook.