ΠολιτικήΑρχείο

Ανδριανός: Άλλοι κλαίνε, άλλοι θρηνούν για τα μέτρα της Αριστεράς

Ακόμα είναι νωρίς να το κατανοήσουμε, αλλά απ’ ότι φαίνεται άλλο ένα πλήγμα στην τσέπη του Έλληνα «ψήνεται» αυτές τις μέρες στη βουλή.

Ο Γιάννης Ανδριανός, στην ομιλία του σήμερα στην ολομέλεια στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Με την ομιλία της η κυρία Υπουργός, η κυρία Φωτίου απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η υποκρισία ειναι κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης.

Άλλοι κλαίνε, άλλοι θρηνούν για τα μέτρα που έφερε η Αριστερά, άλλοι τα ψηφίζουν για να μη κάνουν το χατήρι στην αντιπολίτευση, το σίγουρο, κυρίες και κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ειναι οτι θρηνούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες για την πολιτική σας συμπεριφορά και τις επιπτώσεις της.

Και γι’ αυτό, οφείλω να υπενθυμίσω ότι:

Ενάμισι χρόνο πριν, τα στελέχη της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας και τότε αντιπολίτευσης, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τις πιοακραίες ρητορικές υπερβολές για να διαβεβαιώσουν τους Έλληνες οτιδεν θα ψήφιζαν μνημόνια,δεν θα καταργούσαν το ΕΚΑΣ,αλλά αντίθετα θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ.

Πριν από λίγες μέρεςΥπουργοί της Κυβέρνησής σας διαβεβαίωναν ότι δεν θα αυξηθεί η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης,ότι θα επιστραφούν χρήματα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Και σήμερα,  οι ίδιοι άνθρωποι, έρχονται να στηρίξουν και να ψηφίσουν στο Κοινοβούλιοένα βαρύτατο πακέτο μέτρων που περιέχει αυξήσεις στις τιμές πετρελαίου που σημαίνει αυξήσεις κόστους μεταφορώνκαι κόστους παραγωγής αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ ακόμα και για τα αγροτεμάχια και βεβαίως κατά την προσφιλή σαςπλέον τακτική τροπολογίες τα μεσάνυχτα για πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων στα Ειδικά Μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των γιατρών του ΕΣΥ, των δικαστικών και των καθηγητών ΑΕΙ.

Ακόμα και τον περίφημο ‘κόφτη’ για τον οποίο είστε σίγουροι ότι δεν θα χρειαστεί τον φέρατε με τροπολογία. Αφού είστε τόσο σίγουροιότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί γιατί τον φέρνετε;Με ποιά αξιοπιστία μας διαβεβαιώνετε γι’ αυτό;

Κυρίες και κύριοι της πλειοψηφίας,

Εσείς, οι πρώην διάπυροι αρνητές του ιδιωτικού τομέα, έρχεστε σήμερα να δώσετε τα πάντα μέσα από αυτό το Υπερταμείο. Εσείς που καλούσατε την προηγούμενη Κυβέρνηση να μην υπογράψει τίποτα που να δεσμεύει τη χώρα για τον επόμενο χρόνο, έρχεστε σήμερα να δώσετε τα πάντα για 99 χρόνια.

Φτάνετε να δίνετε ακόμα και το ΟΑΚΑ σ΄αυτό το Υπερταμείο αγνοώντας ότι η οικοπεδική έκταση ανήκει στην ΕΟΕ και ενώ εμείς σε συνεργασία με την Περιφέρεια, αρχικά με τον κ. Σγουρό και μετά με την κα. Δούρου που ανήκει στο δικό σας χώρο διασφαλίσαμε απαιτούμενους πόρους για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Για εμάς ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό. Για εσάς κύριοι της Αριστεράς δεν είναι κοινωνικό αγαθό;

Κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης, μιλάτε για κοινωνικό πρόσημο και ευαισθησία στην πολιτική σας.

Η κατάργηση του  ΕΚΑΣ με την αναδρομική επιστροφή από τους χαμηλοσυνταξιούχους που κάποιοι από εσάς υπονοήσατε ότι είναι φοροφυγάδες είναι πολιτική με ευαισθησία;

H αύξηση των έμμεσων φόρων, του ΦΠΑ στο 24%,η μείωση του αφορολόγητου, η παγκόσμια πρωτοτυπία του φόρου στο ίντερνετ, ο φόρος στη σταθερή τηλεφωνία που χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό ηλικιωμένα άτομαείναι πολιτική με θετικό κοινωνικό πρόσημο;

Ακούμε τους Υπουργούς σας να μιλούν για οικονομική πολιτική αναδιανομής. Αποδεικνύετε ότι για σας αναδιανομή σημαίνει πολιτική της ισοπέδωσης και της φτωχοποίησης και όχι η πολιτική της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων.

Εσείς που θα στηρίζατε τους αδυνάμους, αυξάνετε τους έμμεσους φόρους που πλήττουν κυρίως και άνισα τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.Με τη μονοδιάστατη οικονομική πολιτική της φορολογικής επιδρομής δεν αφήνετε περιθώριο ανάσας ούτε για την κοινωνία, ούτε για τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες. Δημιουργείτε ένα αρνητικό περιβάλλον για όλους τους κλάδους όπως στον τουρισμό με τις συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις, έναν κλάδο με μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Διαβεβαιώνατε τους φαρμακοποιούς οτι δεν θα επιτρέπατε την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκτός φαρμακείων, και τώρα ψηφίζετε το αντίθετο.

Οι πολίτες γνωρίζουν καλά πως αν δεν είχε προηγηθεί η δική σας καταστροφική διακυβέρνηση και τα καμώματα του κ. Βαρουφάκηπου στοίχισαν 85 δις ευρώη πορεία προς την ανάκαμψη, προς την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια δεν θα είχε ανακοπεί,  και σήμερα δεν θα μιλούσαμε για αυτά τα βαθύτερα υφεσιακά μέτρα που φέρνετε προς ψήφιση. Μέτρα  υφεσιακά  που το μόνο που κάνουν είναι να γονατίζουν ακόμα περισσότερο την κοινωνία και την πραγματική οικονομία και να υποχρεώνουν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις να μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Ελλάδας.

Οι πολίτες όμως, γνωρίζουν πλέον κάτι ακόμη χειρότερο για σας: ότι ούτε πριν το 2015 είχατε, ούτε σήμερα έχετε κάποιο αναπτυξιακό-στρατηγικό σχέδιο για τη χώρα και την κοινωνία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, περισσότερο από ποτέ άλλοτε στα 7 χρόνια της κρίσης, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν καλά ότι οι ιδεοληψίες και το ταξικό μίσος είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα.

Γνωρίζουν ότι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ανάταξη ολόκληρης της κοινωνίας είναι η ανάπτυξη, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού δικτύου κοινωνικής προστασίας κι ενός κράτους εύρωστου, αποτελεσματικού, κοντά στον πολίτη.

Ακριβώς δηλαδή το αντίθετο απ’ όσα εσείς πρεσβεύετε και πράττετε.

Γι’ αυτό και εμείς καταψηφίζουμε αυτό το προκρούστειο νομοσχέδιο, που φέρει διάπλατατη δική σας υπογραφή και ακέραια την δική σας ευθύνη».