ΕυρώπηΑρχείο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Κοιλάδας του Αχελώου

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης επισημαίνει ότι οι πλούσιοι φυσικοί πόροι, τα πολιτιστικά μνημεία, τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό είναι τα πλεονεκτήματα της Κοιλάδας του Αχελώου και μπορούν να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης για να καλυτερεύσουν τη ζωή των κατοίκων της.

Η Κοιλάδα του Αχελώου τονίζει “είναι μια περιοχή πλούσια σε φυσική ομορφιά και ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά και πρέπει πάση θυσία να την προστατέψουμε και τα μνημεία που είναι εκεί εκτός των άλλων ανήκουν και στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Πολιτιστική κληρονομιά. Δεν είναι δηλαδή μόνο Ελληνική Πολιτιστική κληρονομιά. Μνημεία όπως τα γεφύρια του Κοράκου, του Αυλακίου και της Τέμπλας, όπως επίσης τα μοναστήρια της Μεγαλόχαρης και του Σέλτσου και τόσα άλλα της περιοχής πρέπει να διατηρηθούν και για τις επόμενες γενιές.”

Και καταλήγει: “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως γνωστόν στηρίζει τις ορεινές περιοχές της Ευρώπης όπως την Κοιλάδα του  Αχελώου. Οι πλούσιοι φυσικοί πόροι, τα πολιτιστικά μνημεία, τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό είναι τα πλεονεκτήματα της Κοιλάδας του Αχελώου και μπορούν να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης για να καλυτερεύσουν τη ζωή των κατοίκων της. Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την Πολιτιστική μας κληρονομιά.”

 

Η Κοιλάδα του Αχελώου βρίσκεται μεταξύ Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας. Tα αγέρωχα βουνά και οι παραπόταμοι του Αχελώου σε προκαλούν για περιπέτεια. Πετρόχτιστα σπίτια και μοναστήρια με Ιστορία. Τα βουνά και το υδάτινο στοιχείο εναλλάσσονται μεταξύ τους, δημιουργώντας απεριόριστους προορισμούς με κομβικό σημείο τον Αχελώο, μια ξεχωριστή πινελιά με εντυπωσιακή θέα για τον επισκέπτη. Η περιοχή, ντυμένη στα χρώματα της εποχής, παρέχει ένα απολαυστικό θέαμα και δίνει σε όλους την ευκαιρία να απολαύσουν τις διαδρομές στη φύση, τη ζεστή φιλοξενία και τα επώνυμα, ποιοτικά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.