ΠολιτικήΑρχείο

Ειδική τροπολογία για τη Ζ.Ο.Ε. Αργολίδας προτείνει ο Μανιάτης

Με κατάθεση τροπολογίας για «Παράταση προθεσμίας υποχρεωτικής μετακίνησης μεταποιητικών δραστηριοτήτων εντός Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.)», ο βουλευτής Αργολίδας και Υπεύθυνος Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, προτείνει την παράταση έως δύο ετών των προθεσμιών μετεγκατάστασης των μεταποιητικών δραστηριοτήτων εντός Ζ.Ο.Ε. παρέχοντας ένα βήμα για την οριστική επίλυση του θέματος που ταλανίζει τις επιχειρήσεις της Αργολίδας και όλης της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται σε περιοχές εντός Ζ.Ο.Ε.  

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας Γιάννης Μανιάτης δήλωσε:
«Όπως και προ τριετίας, που είχα την ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και των Χωροταξικών θεμάτων, κατέθεσα πλήρως τεκμηριωμένη τροπολογία, για αναστολή μετεγκατάστασης δραστηριοτήτων εντός Ζ.Ο.Ε., ώστε τουλάχιστον προσωρινά να επιλυθεί το πρόβλημα που απασχολεί για πολλά χρόνια εκατοντάδες επαγγελματίες και ιδιοκτήτες.

Επιπλέον, είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω ότι όταν είχαμε την πολιτική ευθύνη  του υπουργείου, είχαμε προβλέψει για την οριστική λύση του προβλήματος. Με την ειδική ρύθμιση στο νόμο 4269/2014 της εκπόνησης Ειδικών Χωρικών Σχεδίων (ΕΧΣ) και Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (ΤΧΣ), τη χρηματοδότηση μάλιστα των οποίων, πιλοτικά για την Ζ.Ο.Ε. Άργους, είχε ήδη αποφασίσει το Πράσινο Ταμείο, θα τροποποιούνταν η ΖΟΕ Αργολίδας και θα αποτελούσε τον οδηγό για την τροποποίηση των υπόλοιπων Ζ.Ο.Ε. της Ελλάδας. Δυστυχώς, οι πολιτικές επιλογές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέτρεψαν τη λύση και αυτού του προβλήματος. Ελπίζω η αποδοχή από την κυβέρνηση αυτής της τροπολογίας να είναι το πρώτο βήμα για την οριστική επίλυση, σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, του προβλήματος, και την άρση της ομηρείας εκατοντάδων ιδιοκτητών της Αργολίδας και δεκάδων χιλιάδων στην υπόλοιπη Ελλάδα».