ΚοινωνίαΑρχείο

Τους φαίνονται λίγα τα λεφτά από τις αποζημιώσεις

Διαμαρτύρονται οι αγρότες της Χούνης, καθώς τα λεφτά που πήραν για τις ζημιές από την χαλαζόπτωση τους φαίνοται λίγα. Οι αγρότες θεωρούν ότι οι αποζημιώσεις είναι μικρές σε σχέση με το εύρος της ζημιάς και γι’ αυτό επιστράτευσαν και τον τοπικό βουλευτή να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Έτσι λοιπόν ο Γιάννης Ανδριανός φέρνει το θέμα στη βουλή με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με καταγγελίες, παραγωγοί που έχουν πληγεί από καιρικά φαινόμενα ή άλλες αποζημιώσιμες αιτίες, αναγκάζονται να μπαίνουν σε μια διαδικασία γραφειοκρατική και κοστοβόρα για αυτούς προβαίνοντας σε ενστάσεις επί των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ θεωρώντας ότι οι ζημιές υποεκτιμούνται, όπως στην περιοχή της Χούνης Αργολίδας που επλήγη πέρυσι από χαλάζι.

Καθώς η διαδικασία αυτή προσθέτει μία ακόμη ταλαιπωρία στους αγρότες που ήδη δίνουν καθημερινά μάχη επιβίωσης, ενώ ταυτόχρονα πλήττεται και η εικόνα του ΕΛΓΑ στους παραγωγούς και αποθαρρύνονται από το να καταβάλλουν τα ασφάλιστρά τους όταν βλέπουν ότι παρά την ασφάλιση που καταβάλλουν, η αποζημίωση που λαμβάνουν είναι κατά πολύ μικρότερη της ζημιάς της παραγωγής τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Πώς θα λυθεί το ζήτημα που δημιουργείται από τις μικρές αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι πληγέντες παραγωγοί σε σχέση με το εύρος της ζημιάς που υφίστανται».