ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Λύση για τα σκουπίδια από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών

Ψηφίστηκε χθες από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών η κατασκευή μονάδας προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών απορριμμάτων η οποία αφορά και τον Δήμο Ναυπλιέων. Έχει έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών όρων απο το ΠΕΧΩ όπου εμπεριέχονται όλες οι εγκρίσεις – γνωμοδοτήσεις απο όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, αρχαιολογία, διεύθυνση  δασών κλπ  

Από την αντιπολίτευση ψήφισαν Νικητόπουλος ΝΑΙ, Πλατής παρόν και μόνο ο Θεοδοσίου ψήφισε ΟΧΙ.

Στη συνέχεια ψηφίστηκε ο τρόπος διενέργειας διαγωνισμού για την διαχείριση των απορριμάτων ο οποίος είναι διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός. Το ποσό θα είναι 45 ευρώ ανα τόνο + φπα και ανάλογα την έκπτωση που θα κάνει ο ανάδοχος.

Σύμφωνα με τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, οι πολίτες των Δήμων Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων δεν θα πληρώσουν πρόστιμα για τη μη ολοκλήρωση της προσωρινής λύσης εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί από τις διοικήσεις τους τα δέοντα. Η αναγκαιότητα για την εξεύρεση μιας άμεσης λύσης στο πρόβλημα της μέχρι τώρα μη-διαχείρισης αλλά και το κόστος υλοποίησης καθιστούν τη λύση που επιλέχθηκε στο προτεινόμενο έργο εξαιρετικά ελκυστική και ελπιδοφόρα, σύμφωνα με το κείμενο έγκρισης της.

Το έργο που προτείνεται, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, είναι το πλέον ολοκληρωμένο από τεχνική και περιβαλλοντική άποψη και από τα πλέον σύγχρονα της Ευρώπης. Δε χωρά καμία αμφιβολία, αμφισημία, αμφισβήτηση, ερωτηματικό για ένα έργο το οποίο ήδη λειτουργεί στους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου – Νέστωρος, Β. Κυνουρίας και μάλιστα όταν το δικό μας είναι αρτιότερο και λειτουργικότερο. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Αν το προτεινόμενο σύστημα λειτουργήσει σωστά χωρίς παρακάμψεις, πιθανόν να θεωρηθεί άχρηστο και να μείνει στο ράφι το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.