ΚοινωνίαΑρχείο

Ναυπλιώτες κυνηγούν τερατάκια σε όλη την πόλη

Αν δείτε Ναυπλιώτες να κοιτούν με μανία το κινητό τους τηλέφωνο και να ψάχνουν τερατάκια στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, στην Αρβανιτιά, στο Παλαμήδι, αλλά ακόμα και στην Ενδεκάτη, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τους διευκολύνετε.

Η νέα τρέλα που κυκλοφόρησε και στο Ναύπλιο, έρχεται να σηκώσει από τους καναπέδες πιτσιρικάδες gamers, αλλά και μεγάλους και να τους βγάλει στους δρόμους για να ψάχνουν τα Pokemon.

Σε χρόνο ντετέ το νέο παιχνίδι – φαινόμενο Pokemon Go, κερδίζει όλο και περισσότερους, αφού η φρενίτιδα μεταφέρεται αστραπιαία από τον έναν στον άλλο. Ο αριθμός των παιχτών είναι εντυπωσιακός και αυξάνεται ραγδαία, αφού γίνεται ο κακός χαμός με το νέο app, Pokemon Go.

Ναυπλιώτες, αλλά και επισκέπτες της πόλης, σα να βρίσκονται σε ειδική αποστολή τριγυρίζουν στους δρόμους και προσπαθούν να βρουν όσα περισσότερα Pokemon μπορούν, είτε αυτά βρίσκονται στο μπάνιο τους, είτε στη μέση του δρόμου, είτε δίπλα σε κάποιον που πίνει ανυποψίαστος τον καφέ του.

Περισσότερο ψάχνουν στις πλατείες, σε μνημεία της πόλης, στο πάρκο, αλλά κάνουν και μια βόλτα από την παραλία, γιατί μπορεί  τα Pokemon ακόμα και να κολυμπούν, απέναντι από το Μπούρτζι.

Κοινό χαρακτηριστικό όσων παίζουν είναι ότι πηγαινοέρχονται κοιτώντας μόνο το κινητό τους.

Το παιχνίδι που ξεκίνησε στις ΗΠΑ στις 8 Ιουλίου, έφτασε αστραπιαία και στην Αργολίδα. Στόχος είναι να γεμίσουν οι παίχτες το Pokédex, με όλα τα pokémon που συναντούν και πιάνουν. Μάλιστα κάποια από αυτά, δεν μένουν στο ίδιο σημείο πολλή ώρα και κάποια άλλα Pokémon βγαίνουν μόνο νύχτα. Έτσι το παιγνίδι δεν σταματά καθόλου.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες κάποιων επιχειρήσεων στο Ναύπλιο, σκέφτονται ήδη να κερδίσουν από τους οργανωμένους περιπάτους εντοπισμού Pokémon και να γίνουν Pokéstop ενθαρρύνοντας τους λάτρεις να τις επισκεφτούν με εκπτώσεις ειδικά για αυτούς.

Το Pokemon Go, η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, ελάχιστους πλέον αφήνει αδιάφορους. Σημεία των καιρών…