ΚοινωνίαΑρχείο

Θα γλιτώσουν την αρπαγή του βιοχημικού αναλυτή από το Κ.Υ. Λυγουριού;

Συγκεντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν ο δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού μετά από τη νέα προσπάθεια για υποβάθμιση και απαξίωση του Κέντρου, με αποκορύφωμα την επεικίμενη αρπαγή του βιομηχικού αναλυτή για να δωθεί στην Τρίπολη.

Κεντρικό σύνθημα των συγκεντρωμένων ηταν «Να αντισταθούμε στα σχέδια όσων θέλουν  να υποβαθμίσουν και να καταργήσουν την υγεία στον τόπο μας».

Με αφορμή και τη σημερινή συγκέντρωση, ο Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε νέα ερώτηση στη βουλή, με την οποία ρωτά τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό:

1. Αν θα αναλάβει άμεσα τις προσήκουσες ενέργειες για την ακύρωση της ως άνω απόφασης για την μετακίνηση του βιοχημικού αναλυτήαπό το ΠΕΔΥ – ΚΥ Λυγουριού στο ΠΕΔΥ – ΜΥ Τρίπολης, η οποία θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

2. Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Λυγουριού στην καθημερινή του λειτουργία.