ΠολιτικήΑρχείο

Τι απαντά ο Γκιόλας στον Μανιάτη

Την δική του εκδοχή για τις ΖΟΕ της Αργολίδας δίνει ο Γιάννης Γκιόλας, με αφορμή το δημοσίευμα του anagnostis.org με τίτλο «Ο Μανιάτης ειρωνεύεται τον Γκιόλα».

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ «η αφορμή που έδωσε τη λαβή για το συγκεκριμένο άρθρο ήταν η λήξη της ανανέωσης των αδειών ορισμένων επιχειρήσεων στη ΖΟΕ της Νέας Κίου, την 12η Αυγούστου 2016».

Και  συνεχίζει πως «η αναγκαιότητα παράτασης  ισχύος των αδειών αυτών που μας είχε επισημανθεί, κυρίως από τον  Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσο Χειβιδόπουλο, που είχε αποστείλει εγκαίρως  σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο  Ενέργειας –Περιβάλλοντος, αλλά και από το Επιμελητήριο Αργολίδας, που επίσης είχε υποβάλλει παρόμοιο αίτημα από την 18/5/16,  με οδήγησε  σε σύνταξη και αποστολή αντίστοιχου  υπομνήματος προς  το Υπουργείο.

Εν τω μεταξύ παρήλθε ο χρόνος και δεν είχε δοθεί  η αιτουμένη παράταση, γεγονός που ανησύχησε όλους εμάς τους προαναφερόμενους  και υπομνήσαμε  την αναγκαιότητα έκδοσης σχετικής απόφασης.

Τελικώς  στην αρχή της εβδομάδας δόθηκε στο γραφείο  μου η διαβεβαίωση από αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου  ότι το θέμα  θα επιλυθεί  , εντός της εβδομάδας, και πριν από το κλείσιμο της Βουλής.

Για το λόγο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα η σχετική ανακοίνωση από το πολιτικό μου γραφείο.

Τελικώς την επομένη  κατετέθη το νομοσχέδιο περί  “Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ..”  που συζητήθηκε και ψηφίστηκε την Πέμπτη , με κατεπείγουσα διαδικασία.  .Στο νόμο, πλέον, αυτόν περιλήφθηκε με το άρθρο 47  η επίμαχη διάταξη που περιλαμβάνει και περιπτώσεις άλλων περιοχών της χώρας,

Επί της ουσίας:  Είμαι μεν εφησυχασμένος  διότι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι άδειες λειτουργίας  120 , περίπου ,επιχειρήσεων που παρατάθηκαν επί τρία ακόμη έτη( μέχρι 8/8/2019).Ανησυχώ όμως διότι δεν έχει εξασφαλιστεί η εξεύρεση της κατάλληλης , πρόσφορης και περιβαλλοντικά ενδεδειγμένης περιοχής που θα μπορέσουν να εγκατασταθούν μόνιμα οι εν λόγω επιχειρήσεις.

Αναλαμβάνουμε κι εμείς, ως Κυβέρνηση, τις ευθύνες που μας αναλογούν. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ( Κεντρική Διοίκηση, Περιφέρεια,  Δήμοι, Επιμελητήριο) πρέπει να συνεργαστούν και να εξασφαλίσουν τη σωστή λύση , σε εύλογο χρόνο.

Θέλω όμως να επισημάνω ότι οι ασκήσαντες εξουσία επί μακρό χρονικό διάστημα  – και μάλιστα από υπεύθυνες κυβερνητικές θέσεις- χωρίς να υποδείξουν και δρομολογήσουν την ενδεδειγμένη και προσήκουσα λύση, πρέπει να αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση υπεύθυνα, με περίσκεψη και να μην απαιτούν να εξασφαλιστεί η λύση του προβλήματος που χρονίζει, επί σειρά ετών, εντός του προσεχούς εξαμήνου!»