ΨυχαγωγίαΑρχείο

Τι κατέγραψε το drone πάνω από το Κατσίγκρι (Vid)

Ένα βίντεο από drone μας αποκαλύπτει πως είναι από ψηλά ο Άγιος Ανδριανός. Το αρχικό όνομα του χωριού ήταν “Κατσίγκρι”, το οποίο και προέρχεται από  το όνομα ενός Τούρκου, τον “Κατσίγκρ Αγά”, όπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες ντόπιων,  ήταν ιδιοκτήτης ολόκληρης της περιοχής. Μετά την Τουρκοκρατία μετονομάστηκε σε  “Άγιος Αδριανός”, από το ομώνυμο εκκλησάκι του Αγίου Αδριανού που σώζεται ακόμα και σήμερα.

Το χωριό απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και είναι χτισμένο σε υψόμετρο περίπου 80μ.. Μέχρι τη δημιουργία του νέου Δήμου Ναυπλιέων άνηκε διοικητικά στο Δήμο Νέα Τίρυνθας. Τώρα αποτελεί Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ναυπλιέων και κατά την απογραφή του 2001 βρέθηκε να έχει 1.020 κατοίκους.    

Κοντά στο εκκλησάκι του “Αγίου Αδριανού” βρίσκεται ένα Μυκηναϊκό κάστρο, το “Παλιόκαστρο”. Μέσα στο χωριό υπάρχει ένα εντυπωσιακό Πυργόσπιτο, που η χρονολογία κατασκευής του εκτιμάται ότι ανήκει περίπου στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα. Δυστυχώς, έχει εγκαταλειφθεί και κινδυνεύει από κατάρρευση. 

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το “Φράγμα” της Τίρυνθας, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος του χωριού καθώς και τα δύο πηγάδια, που οι κάτοικοι του χωριού με ενθουσιασμό υποστηρίζουν ότι είναι από τα πιο παλιά της Αργολικής γης.