ΚοινωνίαΑρχείο

Καθαρίζουν ρέματα μετά από χρόνια στο Ναύπλιο

Άρχισε ο προγραμματισμένος καθαρισμός ρεμάτων από φερτά υλικά και βλάστηση στον Δήμο Ναυπλιέων, με το καθαρισμό του ρέματος του «Δαφνοπόταμου» στην περιοχή της Παναγιάς, της τοπικής κοινότητας Ασίνης.
 

Σημειώνεται πως στις εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων ή ποταμών στα διοικητικά όρια του Δήμου, περιλαμβάνεται ο καθαρισμός των κοιτών ποταμών ή ρεμάτων από αυτοφυή βλάστηση, φερτά υλικά, απορρίμματα, χαλαρά υλικά, τα οποία απομακρύνονται είτε με χειρωνακτική εργασία, είτε με χωματουργικά μηχανήματα, τα οποία κινούνται στις όχθες ή και την κοίτη.
 

Αξίζει να αναφερθεί, πως σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Γαβρήλο, σε αρκετά από τα ρέματα του δήμου τα οποία παρέμεναν ακαθάριστα, για πολυετή διαστήματα, υπάρχουν σημεία, που χρήζουν καθαρισμού, αλλά επειδή δεν υπάρχει πρόσβαση, το έργο αυτό καθίσταται ακόμη δυσκολότερο.
 

«Έχουμε έναν στόχο, ο οποίος είναι δύσκολος, δεν έχει γίνει ποτέ αυτό, να καθαρίσουμε όλα τα ρέματα του Δήμου Ναυπλιέων. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο να γίνει. Τα ρέματα είναι δεκάδες, ενώ σε κάποια από αυτά δεν υπάρχει καν πρόσβαση, σε κάποια άλλα, οι συνθήκες είναι αντίξοες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος, ο οποίος επεσήμανε πως σκοπός της υπηρεσίας, είναι ο καθαρισμός του συνόλου των ρεμάτων που διαθέτει ο δήμος.