ΠολιτικήΑρχείο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κλητήρας των τραπεζών!

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αντικείμενο έντονων συζητήσεων και δημοσιότητας η απόφαση πώλησης των «κόκκινων» δανείων της χώρας σε ξένα funds.

Ελληνική κυβέρνηση και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλληλοδιαψεύδονται για το ποιος είχε την ιδέα, μονοπωλώντας τα τηλεοπτικά παράθυρα, τον Τύπο και το διαδίκτυο όχι με την ουσία του θέματος, αλλά με οτιδήποτε άσχετο προς αυτό.

Το κόμμα Δανειοληπτών–Ταυτότητα Κεντρώων  εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην πώληση των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds, αφού είναι πολύ πιθανό η προτροπή για επαναγορά των δανείων μας όπως διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παίζει  τον ρόλο μίας  κακής εισπρακτικής εταιρείας που εκβιάζει τα μέλη μας δανειολήπτες να τρέξουμε να αγοράσουμε τα δάνεια μας και σε τι τιμές δεν μας λένε.

Ένα ρόλο που σαφώς είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της, αφού το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι να γίνει ο κλητήρας των τραπεζών!
 

Στη συνέχεια πρώην Πρόεδρος Τράπεζας ως  συνταξιούχος  μάλλον τώρα μας κάνει  τον καλό και μας λέει  να  μας διαγράψει τα χρέη αν πρώτα υπογράψουμε να πληρώσουμε το σύνολο σχεδόν της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων μας!

Μα είμαστε καλά ή παραβλέπουμε!

Το κόμμα των δανειοληπτών επαναλαμβάνει τις θέσεις του:
– για διαγραφή των χρεών των Ελλήνων δανειοληπτών στο μεγαλύτερο μέρος τους, αφού δεν είναι δυνατόν οι ελληνικές Τράπεζες να έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές μέχρι του ποσού των 230 δισ. Ευρώ , να έχουν κλείσει τις «μαύρες τρύπες» των ισολογισμών τους, να είναι κερδοφόρες και να ζητούν κι από πάνω τα διαγραμμένα δάνεια!

– για επαναπροσδιορισμό και αποτίμηση των κόκκινων δανείων στη σημερινή αξία του χρήματος και των ακινήτων. Δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες να απαιτούν να εισπράξουν τις δόσεις ενός δανείου που καθορίστηκαν με την αξία των ακινήτων π.χ. το 2008, τη στιγμή που σήμερα τα ίδια ακίνητα έχουν υποτιμηθεί σε πολλές περιπτώσεις και κατά τα 2/3 της αξίας τους.